Així és la nova finca de protecció oficial de Manacor

La imatge

 

Aquesta promoció plurifamiliar ofereix 11 habitatges protegits que se sumen als 41 de què ja disposa l’IBAVI a la localitat. D’aquesta manera, el parc públic d’habitatge a Manacor disposa actualment d’un total de 52 HPP al municipi.

Els arrendataris d’aquesta nova promoció a Manacor —la majoria són persones que viuen soles o parelles sense fills— pagaran una mitjana de menys de 340 euros mensuals pel lloguer dels seus habitatges.

Un edifici amb alta eficiència energètica

La inversió efectuada per l’IBAVI en la nova promoció del carrer de Lleó XIII, que també disposa d’onze aparcaments i un local, ha estat d’1.648.631,19 € (IVA exclòs).

Amb una superfície total construïda de 1.721,60 m², l’edifici consta de planta soterrani, planta baixa i tres plantes pis. Compta amb vuit habitatges de dos dormitoris, un dels quals està adaptat a persones amb mobilitat reduïda, d’entre 57,5 m² i 64,75 m²; i tres habitatges d’un dormitori, de 47,80 m².

L’edifici, a més d’una òptima integració en el seu entorn, ha estat dissenyat per aconseguir les millors condicions de ventilació i il·luminació natural per a tots els habitatges, amb una alta eficiència energètica, així com per oferir la màxima qualitat espacial i funcional.

L’edifici està constituït per dos volums de diferent alçada separats per una franja d’espai lliure que resol, mitjançant passeres, l’accés als habitatges i, alhora, permet que la major part d’aquest gaudeixi d’assolellament i ventilació creuada.

Aquesta franja es converteix en un pati que també proporciona il·luminació i ventilació natural al local situat en planta baixa.

Cal recordar que en aquests moments hi ha en construcció a les Illes Balears 613 habitatges de protecció pública.

L’any 2022 s’hauran lliurat 390 HPP. Així, s’espera incrementar el parc públic un 72 % abans que s’acabi la legislatura, i incorporar-hi 1.273 nous habitatges.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad