Armengol lliura les claus de la primera promoció HPO a Manacor en 30 anys

Onze famílies, onze històries de superació que a partir d’ara tindran unes noves llars de lloguer de protecció oficial (HPO) al carrer Lleó XIII de Manacor. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha entregat avui al claustre de Sant Vicenç les claus dels pisos de la primera finca HPO que es construeix a la capital del Llevant en tres dècades, malgrat la demanda existent i anys de tramitació.

Es tracta d’una finca d’apartaments de 1.700 metres quadrats construïts i iniciada a mitjan 2020. Amb sengles places de garatge i un local comercial a la planta baixa. Els seus llogaters, que s’han mostrat emocionats a l’hora d’accedir a casa seva, pagaran un màxim del 30% de les seves rendes, “amb tràmits de selecció realitzats de forma transparent”, ha puntualitzat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

“Per fi hem aconseguit acabar una promoció que havia estat iniciada durant l’última legislatura de Francesc Antich fa anys, però que decisions polítiques posteriors van fer que s’aturés”, ha apuntat Armengol en referència al govern del PP de José Ramón Bauzá, “fins que el 2015 la reprenguérem. Des de llavors a les illes hem augmentat un 72% les HPO”.

“Ara que el preu de l’habitatge lliure està disparat i és inabastable per a una bona part de la població, és molt important treballar de manera decidida”, explica Miquel Oliver, batle de Manacor, que incideix en resoldre el problema local enfocant-lo sobretot a donar una solució a les gairebé 80 finques sense acabar que hi ha al municipi, que passa per la seva transformació en lloguers o vendes d’habitatges de protecció oficial.

L’exemple privat

“Tots els propietaris ja han passat per lʻAjuntament i estan informats sobre les condicions perquè aquestes finques que han quedat fora dʻordenació urbanística puguin acabar-se”, concreta. Un exemple clar és el del buc  de quatre plantes i dotze pisos situat a l’avinguda Mossèn Alcover 72. Una iniciativa de col·laboració publicoprivada per a ús residencial.

El Pla General de Manacor aprovat fa mig any, el deixava (com molts altres) fora d’ordenació per excés de volum. Però el Govern dóna una solució transitòria durant els propers cinc anys: transformar tot l’edifici en VPO per evitar haver de demolir res. Gràcies a aquest acord es podran finalitzar les obres, iniciades l’any 2005 i posteriorment paralitzades per la crisi econòmica del 2008.

690 sol·licituds en una setmana

Armengol s’ha congratulat també de l’èxit que està tenint el Bo de Lloguer Jove llançat fa uns dies pel Govern, unes ajudes de 250 euros mensuals perquè els joves puguin accedir al primer habitatge, i que en només una setmana ha registrat fins a 690 sol·licituds .

“No és just que els grans tenidors i els bancs tenguin tanta vivenda sense ús, per això amb la nova llei, el 50% d’aquests pisos han d’anar destinats als joves”. “A més, estam destinant nou milions d’euros anuals per a ajudes de fins a 900 euros per al lloguer general”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad