La Roca: “Cada setmana viatjo a Regne Unit per formar nous boxejadors”

Després de 25 anys de carrera repartits entre el full contact i la boxa, Fernando Heredia ‘La Roca’ (Manacor, 1982) penja definitivament els guants aquest dissabte al pavelló Margalida Fullana de Sant Llorenç, en una vetllada on posa en joc el seu títol mundial per darrera vegada davant el també mallorquí Pascual García. Un adéu així mateix a la política local (es va presentar fa tres anys com a número 2 de VOX a Manacor) de la qual diu que està decebut “sobretot per com em va tractar la cúpula del partit”.

-Si mira enrere, ¿Com creu que ha estat la seva carrera esportiva?

Ha estat una carrera llarga, dura i amb alts i baixos. Però no em queixo, he disputat 98 combats amb nou campionats de full contact dels quals n’he guanyat set. Demà a partir de les 20 hores serà el desè i en un escenari ideal per acomiadar-me amb els meus.

-Ha gaudit més de full contact o de la boxa?

Encara que no hagi tengut tan bons resultats, per mi l’experiència amb la federació de boxa ha estat molt millor que amb la confederació espanyola de kickboxing al seu moment. Mai em vaig sentir protegit ni cuidat pels seus responsables. M’havia de cercar jo mateix la vida… hi havia massa política que no m’agradava pel mig. Per això si ara tornés a començar dedicaria la meva carrera des del principi a la boxa.

-L’aspirant al seu títol també és mallorquí

He hagut de lluitar a les pitjors places i en ambients de pressió, per això l’única condició que vaig posar va ser que l’aspirant el títol fos també de l’illa, en aquest cas Pascual García, que és dels lluitadors més purs de la disciplina.

-Per què ha decidit que ja n’hi ha prou?

Als meus 40 anys sento que encara puc competir, però alhora noto que la gent jove ve molt forta, que la preparació per estar en bones condicions me costa molt més i que els dies de recuperació s’allarguen. Així que ha arribat el moment. De totes maneres les meves rutines del dia a dia no canviaran gaire, seguiré amb el meu gimnàs (l’Azor Gym de Sant Llorenç) formant boxejadors.

-Quin és el seu dia a dia esportiu en el sentit formatiu?

Actualment viatjo cada setmana al Regne Unit, que és el bressol d’aquest esport, per entrenar molts aspirants i professionals joves, a Londres, Manchester, Birmingham o Newcastle. Al mateix temps tenc diversos projectes amb la Federació Balear de Boxa per treure al·lots que puguin competir a la boxa olímpica i professional en un futur a curt termini.

Estic molt decebut amb la cúpula de VOX, només van anar a col·locar-se

-Com valora el breu pas per la política?

Estic decebut amb la cúpula de VOX i amb la política en general, perquè no miren pels interessos locals sinó que mantenen un discurs nacional allunyat del que passa a peu de carrer. A més als que ens vam presentar a les llistes locals de VOX per Manacor fa tres anys, ens van apartar l’endemà sense donar-nos explicacions i d’una manera que no mereixíem.

-La seva mala experiència és idò amb la direcció a Balears?

La meva desil·lusió és sobretot amb Jorge Campos i la seva dona. Considero que no han estat honestos. Van utilitzar el meu nom per entrar a les llistes i després no van voler saber res ni de mi ni dels meus companys. Penso que van entrar al partit per col·locar-se i viure’n. L’únic que ens va donar una explicació i ha estat considerat durant aquest temps és el general Fulgencio Coll.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad