Així serà la nova façana de l’Hospital de Manacor

Les obres del nou hospital de Manacor, que acabaran l’estiu de 2026, no només doblaran la suferficie construida sino que renovaran la imatge i l’estètica de l’entrada i els laterals del centre. Segons l’arquitecte de l’ampliació, Julián Arranz, s’ha volgut donar un aire més contemporani sense perdre l’essència del que ja hi ha.

Les obres, incloses en el Pla Director del centre, beneficiaran una població de 150.000 persones i preveuen les tres grans obres següents, de prop de 40.000 m2:

  • La construcció d’un nou edifici, en forma de lletra L i connectat amb l’actual Hospital, que serà principalment d’ús ambulatori.
  • La construcció d’un edifici industrial, que es convertirà en una central d’instal·lacions i serveis generals.
  • Una gran reforma interior de l’actual edifici i la construcció d’una nova planta en què s’encabirà el bloc quirúrgic i obstètric.

Les accions es duran a terme simultàniament: es faran reformes a mesura que es vagin alliberant espais. El projecte es desenvoluparà de la manera següent:

  • Nou edifici en forma de lletra L (21.273 m2): és un edifici de nova planta en forma de lletra L, principalment d’ús ambulatori, amb dos soterranis (per a aparcament), planta baixa i tres plantes.

Atès que la majoria dels pacients són externs i no necessiten accedir als serveis interns de l’Hospital, es planteja un edifici independent, que evitarà la circulació innecessària de persones per l’interior d’aquest. Això no obstant, pel fet que sí que hi ha una part dels pacients que no són ambulatoris, es planteja la forma de lletra L per facilitar la connexió amb àrees internes de l’Hospital.

L’edifici disposarà d’un aparcament soterrani amb 280 places (planta -1 i

-2), dos serveis d’ús ambulatori, hemodiàlisi i rehabilitació (planta baixa), consultes externes i gabinets d’exploració (primera i segona planta) i hospital de dia mèdic oncològic (tercera planta, que tindrà una connexió directa amb l’hospital actual).

  • Edifici industrial per a serveis generals (2.765 m2): es construeix una nau que contindrà les centrals de les instal·lacions, manteniment i serveis generals.

És un edifici de tipus industrial, gairebé tot de nova planta, on s’instal·len tots els equips per adequar-los a les normatives vigents i augmentar la capacitat per donar servei a les noves àrees. La cuina s’ubicarà a la planta baixa. Així mateix, es renovaran i s’actualitzaran els equips.

  • Construcció de la nova planta quirúrgica i reforma interior d’espais de l’edifici actual (14.226 m2: 4.586 d’ampliació i 9.640 de reforma): consisteix principalment en la reforma interior de l’actual Hospital i també en la construcció d’una nova planta en què s’ampliarà el bloc quirúrgic i obstètric.

Aquesta és la intervenció més complexa des del punt de vista tècnic, ja que s’ha de fer procurant interferir tan poc com es pugui en l’activitat del centre hospitalari.

A la planta primera es remodelarà integralment el bloc quirúrgic i obstètric. Es transformarà en quatre sales d’operacions de cirurgia major ambulatòria (CMA). Així doncs, es deixaran les de la planta tercera per a cirurgia programada.

Al costat del bloc de CMA es posaran boxs, l’àrea de reanimació i vestidors de pacients i àrees de recepció. S’amplia també el bloc obstètric i s’ubica amb bona connexió amb el bloc quirúrgic.

A la tercera planta —de nova construcció— es construirà un nou bloc quirúrgic: disposarà de set sales d’operacions, una unitat de reanimació (REA), catorze llits i una unitat de cures intensives (UCI) amb dotze boxs.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad