Llum verda a les obres per doblar l’hospital de Manacor

La plana major del Govern i de l’ajuntament de Manacor han acompanyat avui dematí a la gerent Catalina Vadell en la col·locació de la primera pedra del projecte d’ampliació de l’hospital comarcal de referència del Llevant mallorquí. Unes obres que costaran 59 milions d’euros i que doblaran el volum actual del centre amb nous edificis, més llits i una nova zona quirúrgica que augmentarà fins a onze els quiròfans de darrera tecnologia. Tot seguint un pla director que no acabarà fins a l’estiu de 2026.

Precisament l’arquitecte Julián Arranz ha explicat alguna de les característiques de les zones per on es començarà primer. Així, el nou edifici que quedarà davant la façana i que servirà per a les consultes externes, tendrà una superficie de 22.000 metres quadrats i anirà des de l’actual entrada, agafarà els jardins i arribarà fins a les primeres files dels actuals aparcaments en superficie. “Totes les places que es ‘robin’ després es compensen amb les dues plantes de párking soterrat que tendrà el propi edifici nou”. Que tendrà un aspecte “nou i modern”, ha assegurat Arranz.

Paral·lelament a la part de darrera de l’hospital, a la zona de màquines, es construirà una nova planta volada de 40×80 metres sobre pilastres de 3,8 metres d’alçada i d’imatge futurista que serà on s’hi ubicaran els nous set quiròfans. “Evidentment no es deixarà d’operar, però sí que una vegada acabada les obres, part dels quiròfans actuals passaran a ser de cirugia ambulatòria major”.

Tant la directora-gerent com el batle de Manacor, Miquel Oliver i la presidenta del Govern, Francisna Armengol, han tengut paraules d’agraïment a tots els professionals i persones implicades en que el projecte hagi pogut sortir endavant. Tots ells, acompanyats pels batles dels distints municipis que depenen sanitàriament de Manacor han anat col·locant objectes dins la càpsula del temps que ha estat enterrada a mode de primera pedra i de llum verda a l’ampliació.

Així lluirà el nou hospital de Manacor d’aquí a cinc anys

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad