Comencen les obres per canviar la imatge de la plaça de Sant Jaume

Les obres de col·locació de les dues grans pèrgoles que donaran ombra i energia solar a la plaça de Sant Jaume (amb 225 plaques fotovoltaiques entre totes dues, muntades per l’empresa Ferrovial) ja han començat. Una iniciativa de la pròpia SAM de 350.000 euros de pressupost, finançats gairebé íntegrament per la taxa turística a través de la conselleria d’Energia. “Les obres acaben de començar i està previst que durin fins al novembre”, explica Cristina Capó, presidenta de la societat pública SAM i regidora d’Hisenda.

Unes pèrgoles circulars a manera de grans para-sols, que a més de generar 90 quilowatts de potència per donar cobertura a les dues plantes d’aparcaments subterranis de la plaça i als 20 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics permetrà que l’Ajuntament tingui energia de sobres per també abastir al pou d’aigua potable de Sa Moladora, indispensable per a la xarxa local de la ciutat.

“De la mateixa manera que pensam en integració i didàctica”, subratlla el gerent de la SAM, Francesc Grimalt, “en primer lloc perquè pensam que l’administració és la primera que ha de donar exemple en aquest sentit, i en segon perquè no volem una col·locació intensiva de plaques, sinó que es mimetitzin al màxim amb el lloc i, sobretot, creïn dos grans espais d’ombra per a l’oci, ja que a l’estiu per exemple la insolació és molt forta durant tot el dia”.

Després d’aquesta primera actuació ‘verda’, la plaça de Sant Jaume emprendrà una altra obra, aquesta vegada civil, per redefinir completament el disseny de l’espai. Un projecte dirigit per la regidoria d’Urbanisme amb un pressupost d’una mica més de 160.000 euros més per recol·locar les zones de joc respectant la font dels peixos feta en marès fa més d’un segle.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad