Demanen la dimissió de la regidora Hinojosa pel caos de les obres de Porto Cristo

Les polèmiques obres de Porto Cristo obrin un nou capítol en plena temporada turística. Els mesos de retard i les molèsties que a dia d’avui encara pateixen els veïnats del carrer Colon i la plaça del Carme, han fet vessar la paciència del Partit Popular de Manacor, que en el ple extraordinari de juliol ha demanat la dimissió de la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa (PSOE) “perquè a més ha permès l’obertura al pas de gent d’un carrer que està avui encara en obres. Qui en serà el responsable si passa res?. Tot això és un despropòsit, el que ha de fer és partir!”, ha dit la portaveu del PP, Maria Antònia Sansó.

I és que les obres de la primera línia de Porto Cristo, que havien d’estar acabades el mes de maig i després de tres pròrrogues encara continuen sense data concreta de conclusió en un tram significatiu, han suposat un autèntic desastre pel que fa al control dels temps i a uns acabats que ara també es comencen a posar en dubte. “Pareix que ho fan aposta, fa tres anys que la temporada turística de Porto Cristo queda afectada”, diu Sansó.

Per la seva banda, la regidora Hinojosa explica que no dimitirà i que si el carrer Cristòfol Colon està obert tot i estar encara en obres “es per ser les dates que som i perquè hi ha un coordinador de seguretat i salut i un cap d’obres que així ho han decidit. Per què no me demana la dimissió per les vuit o deu obres que també estan en marxa? doncs perquè van bé. Així que posi’s tranquila i no centri les seves ires en la meva persona”, ha contestat la tinent de batle.

L’any 2021 l’empresa Coptisa SL va guanyar el concurs per acometre el projecte de remodelació, el principal motiu del qual era arreglar les canalitzacions i pluvials d’una vegada per totes de la primera línia i que ocasionaven problemes de vertits fecals a la platja urbana. L’obra es va concedir per 877.967,93 euros, una xifra que va fregar la baixa temerària ja que l’import inicial de licitació era de poc més de 1.080.000 euros.

“Hi ha hagut una manca evident d’efectius i de planificació. Les obres havien de començar a mitjan novembre i no ho van fer fins dues setmanes més tard… i després tot ha anat de mal en pitjor. S’hi havia d’haver estat més a damunt des del principi perquè ha plegat amb la temporada turística damunt i molts negocis afectats. Segur que a Manacor això no hagués passat”, ha recordat en distintes ocasions la regidora de l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC-SyS), Antònia Llodrà, una altra de les veus crítiques amb la gestió municipal del projecte.

Melchor Mascaró entra en escena

La poca celeritat en acabar i en cumplir amb el plaç de cinc mesos determinat en el projecte, han fet que l’empresa adjudicatària hagi admès a l’ajuntament de Manacor la seva incapacitat per finalitzar a temps de la nova pròrroga, cosa que ha fet que el consistori entri en escena: “finalment han acceptat la nostra mediació i gràcies a la voluntat d’una empresa manacorina que pot aportar més personal, els problemes quedaran solventats”, ha dit Hinojosa en referència a Melchor Mascaró SA.

El propi batle de Manacor, Miquel Oliver, ha donat les gràcies a Melchor Mascaró en xarxes socials qualificant les obres de “vergonya”. “Som la primera que volia que les obres acabessin a temps, però la llei de contractació ens dóna dues opcions, o rescindir el contracte amb l’empresa, el que hagués estat pitjor o tractar d’acabar quan abans millor i fent totes les gestions possibles. Està clar que tot el que ha passat no és plat de bon gust”, ha conclòs Hinojosa.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad