El pla per llevar la gespa de les rotondes s’encalla i crea mala imatge

S’ha aturat el reg sense que els projectes anunciats surtin endavant

 

El pla per llevar la gespa de les principals rotondes de Manacor està en punt mort. El projecte d’estavi d’aigua anunciat fa un any pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, que preveia reconvertir aquests espais per sembrar-hi una vegetació que no consumís tant de líquid amb espècies més mediterrànies i acostumades a la calor, no segueix el plaços fixats inicialment i les feines estan lluny de ser efectives de moment. Amb la mala imatge que això comporta i el desgast de paciència ciutadana, que veu com el reg s’ha aturat a les rotondes de la plaça Madrid (Xintxeram) i la plaça del Batle Comas (Serralt) i la gespa s’està esgrogueint.

“Està clar que no ens entenem amb Acciona (empresa concessionària responsable del servei) i que aquest no és el planning que teníem previst en un principi. Ens pensàvem que tot aniria molt més ràpid i així els ho hem fer saber”, explica el regidor de Medi Ambient municipal, Sebastià Llodrà, “no pot ser tenir una rotonda aturada i amb les feines ja començades durant tant de temps. Nosaltres com a Ajuntament sóm els clientes i hem de poder decidir com ho volem”.

De moment però, i amb les propostes de millora i estalvi damunt la taula, les dues rotondes previstes que venien després de la ja acabada al final de Baix des Cós encara estan pendents.

El passat mes de gener l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Manacor va iniciar finalment el seu pla per eliminar la gespa ornamental de rotondes i avingudes i canviar-la per plantes més adaptades del clima mediterrani. L’objectiu final era (i és) estalviar aigua i no haver de gastar l’enorme quantitat anual de metres cúbics.

Així i segons les dades que manegen els tècnics municipals, la rotonda de Baix des Cós (l’única que ja està acabada) consumia pel seu manteniment fins a 914 tones d’aigua cada any. Tenint en compte que una casa on hi viuen entre dues i tres persones en gasta 66, ens dóna un resultat que la rotonda de devora el parc (de 1.000 m2 de superficie) consumia tant de líquid cada dotze mesos com 14 cases.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad