Homenatge líric i literari al tenor Massanet, demà al conservatori

Bartomeu Josep Massanet (Manacor, 1856 – l’Havana, Cuba, 1908) va tenir una vida semblant a la de molts dels artistes que compartiren la seva època. De família benestant, partí de casa amb la mort del seu pare i se n’anà a estudiar el Bel Canto a Ciutat. “A Palma, el mestre Joan Goula el sentí, quedà fascinat per la seva veu i se l’endugué a Barcelona”, explica na Margalida Álvarez-Ossorio i Ferrer, que a més de comptar amb lligams familiars amb aquest tenor, és l’autora de la biografia “Tenor Massanet, la veu de l’àngel” la qual l’Obra Cultural ha reeditat per a aquesta ocasió.

A Barcelona el Tenor Massanet hi perfeccionà el seu cant i, des d’allà, començà el seu periple per les òperes de tot el món. “Anà a Rússia, cantà a l’Scala de Milà, anà a Cuba tres vegades… tota una odissea musical, que no semblava feta a la mida de cap manacorí d’aquells temps.

A na Margalida, el llibre li va suposar en el seu moment dos anys de recerca documental. En les seves pàgines, s’hi poden trobar cartesnotes de viatge i fotografies del tenor d’una qualitat impecable, que fan del llibre en el seu conjunt, una autèntica joia.

Per homenatjar la figura del tenor, l’Obra Cultural Balear ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, un esdeveniment que intercalarà la veu i el piano del tenor Antoni Lliteres i el pianista Jesús Lopez Blanco, amb les paraules de na Margalida Álvarez-Ossorio i també del periodista Antoni Ferrer i Vallespir, descendent també del “Tenor Massanet”.

L’OCB us convida a acudir a aquest espectacle, que es portarà a terme dia 26 de juliol a les 20:30h a l’auditori del Conservatori de Manacor (Plaça Ramon Llull, entrada per carrer Fàbrica), i del qual podeu aconseguir-ne les entrades de forma gratuïta a aquest enllaç de ENVIU.CAT.

Si n’estau interessats també podeu aconseguir a partir d’avui la reedició del llibre “Tenor Massanet, la veu de l’àngel”, per un preu de 15€, enviant un correu a ocbmanacor@gmail.com o el mateix dia 26 de juliol en finalitzar l’espectacle.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad