Una parella ajuda a salvar la vida d’un home que havia patit un infart a Porto Cristo

Agents de la Policia Nacional i la Policia Local de Manacor han hagut d’auxiliar una persona que es trobava estirada en via pública per una aturada cardiopulmonar. La coordinació entre cossos, la formació en primers auxilis i la compenetració entre els policies i els serveis sanitaris han salvat una vida.

Passades les 02.25 hores de la matinada de diumenge passat, una parella passejava pel carrer Monges de Porto Cristo quan van observar un home d’edat avançada tirat a la vorera, els va semblar estrany, es van acostar i van comprovar que no respirava, per la qual cosa van procedir a telefonar immediatament al 112.

En pocs minuts es van presentar al lloc sengles patrulles de policia Nacional i Local, les quals van valorar ràpidament
la situació de l’home i van iniciar les tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP), i li van realitzar entre els components d’ambdues patrulles el massatge cardíac de forma totalment coordinada, amb els oportuns
relleus.

Posteriorment van arribar més patrulles que igualment es van unir a la reanimació fins que van arribar els serveis sanitaris, els quals, una vegada al lloc, van sol·licitar als agents que continuessin realitzant la RCP fins que tinguessin disposat tot el seu equip i li administressin els medicaments oportuns, cosa que així es va fer ja sota la supervisió mèdica.

Gràcies a tot aquest cúmul de circumstàncies, iniciat per uns ciutadans que no van dubtar a ajudar un veí amb només comprovar si estava bé i trucar a emergències, minuts després l’home d’vançada edat va començar a respirar de
forma autònoma. Després de la seva estabilització per part dels sanitaris, va poder ser traslladat pels mateixos d’urgència fins a l’hospital de Son Espases.

En aquest cas els policies actuants, a més de la pròpia satisfacció per haver aconseguit ajudar a salvar la vida del veïnat, també es van emportar un altre important premi a través del reconeixement per part dels sanitaris de l’ambulància per la seva feina ben feta durant l’auxili, perquè els va facilitar enormement la seva tasca i que, sense cap mena de dubte, la labor coordinada entre diferents professionals va salvar la vida d’aquesta persona.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad