Una nova ronda, més aparcaments i zona sanitària privada. Així queda l’entorn del segon PAC

L’Ajuntament incorpora tres finques per poder cedir els terrenys a la Conselleria de Salut, que construirà on hi ha el parc caní

 

L’ajuntament de Manacor ha donat d’alta tres finques registrals per incorporar-les a l’inventari municipal d’Urbanisme. El pas definitiu per activar el projecte que cristal·litzarà en el segon centre de salut de Manacor, en aquest cas un punt d’atenció continuat (PAC) durant les 24 hores del dia.

“Seguim el que els nostres serveis jurídics ens indiquen, això és agrupar i després segregar les finques”, explica la regidora Núria Hinojosa, que recorda que aquesta és la fórmula marcada per poder cedir els terrenys annexos al parc municipal del Molí den Beió a la conselleria de Salut, perquè després aquesta s’encarregui d’unes obres que, evidentment, no estaran acabades abans de concloure la legislatura el proper mes de maig.

El Govern considera imprescindible la construcció d’un nou centre de salut de Manacor i així ho va fer saber ja a l’ajuntament manacorí a principis de la legislatura, amb la finalitat que acabés d’arreglar els darrers tràmits administratius per a la cessió dels terrenys i començar la construcció de la nova infraestructura com més aviat millor, amb un cost aproximat d’1,8 milions d’euros.

Damunt el parc caní

El nou PAC se situarà allà on és ara el parc caní inaugurat pel consistori fa un any i que precisament es va reservar sense construir en vista de la cessió del solar en favor de la conselleria de Salut, que creu que aquesta ubicació és la més oportuna perquè així distribuirà en dues zones les targetes sanitàries de la ciutat (l’altre centre de salut és al barri de Sa Torre i té un horari limitat), i perquè estarà a prop de l’hospital comarcal.

El solar consta de 4.700 m2 a la zona del Molí d’en Beió, on es construiria un edifici que constarà de planta baixa i dos pisos de 1.200 metres quadrats cadascun, que per altra banda és la superfície reclamada per Salut per començar el projecte. Un cop acabat està previst que tengui una plantilla formada per uns 50 professionals.

Segons la imatge virtual feta pública per l’Ajuntament, el nou PAC també constarà d’un aparcament propi, a més d’un altre públic contemplat una mica més amunt del parc, la zona verda del qual es preveu ampliar fins a doblar les dimensions actuals.

A més, entre la rotonda de l’hospital comarcal i el futur centre de salut el Pla General urbanístic contempla una nova àrea sanitària especialment pensada pel sector privat, i una ronda des d’aquesta mateixa rotonda fins a la plaça Madrid, que transcorreria darrere del col·legi infantil de Son Boga i del d’educació primària Molí den Xema.

Tot això, i segons el que preveuen els plànols virtuals d’Urbanisme, es veurà completat per una nova àrea d’accés i pàrquing al voltant de l’auditori municipal. Tot un projecte integral que en pocs anys canviarà l’aspecte estètic i funcional de la zona.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad