Manacor es queda sense espai físic per a tots els seus fills il·lustres

Diversos retrats hauran de sortir de l’actual sala de plens

 

Manacor no sap on col·locar els seus fills il·lustres. Un problema d’espai físic que ha arribat fins al ple municipal d’aquest dilluns, on s’ha aprovat la possibilitat que els retrats dels personatges històrics del municipi puguin sortir de la sala principal i anar a parar a altres dependències de l’antic edifici de l’ajuntament, situat al claustre barroc de Sant Vicenç Ferrer.

Una curiosa circumstància motivada pel nombre previst de fills il·lustres que hauran de quedar exposats després del mes doctubre, quan quatre manacorins i manacorins més passin a integrar la nòmina de màximes distincions. En aquests moments de les parets de la sala de plens hi pengen un total de 13 il·lustres, entre els darrers dels quals hi ha l’escriptor Miquel Àngel Riera, el pintor Miquel Brunet o el cantautor Guillem d’Efak.

Precisament dilluns el ple municipal va aprovar per unanimitat la proposta de l’equip de govern defensada pel batle, Miquel Oliver, de declarar cinc dones i tres homes fills il·lustres i predilectes del municipi. Catalina Riera Roig, Joan Riera Ferrari, Aina Sansó Rosselló i Lluïsa Fuster Cortès seran declarats fills il·lustres, mentre que Cristòfol Pastor Noguera, M. Montserrat Ferrer Oliver, Sebastià Sansó Barceló i Margalida Cortès Fons seran declarats fills predilectes.

A més, es dóna la circumstància que hi ha tres fills il·lustres més dels que es té constància documental, però dels que fins ara en faltava el retrat oficial, cosa que farà que s’hagin de sumar a una llista que a finals d’enguany serà de 20 “El que feim no és res de nou, de fet altres ajuntaments ja han hagut de treure diversos fills il·lustres fora de la sala de plens. No és cap degradació, ja que continuaran estant en dependències oficials de la planta noble de l‟edifici”, explica Oliver.

Un dels retrats que estan a l’aire i del qual sembla que s’ha trobat la pintura oficial a la rectoria de la parròquia de la Nostra Senyora dels Dolors de Manacor, és la del rector Poquet, que aviat serà retornada al consistori.

Criteris

Pel que fa al criteri que l’ajuntament de Manacor pensa seguir per mantenir o no un determinat retrat dins la sala magna, primarà sobretot “el de l’imaginari popular, és a dir, aquelles persones que segueixin vives en el record dels veïns i els noms dels quals signifiquin una cosa especial. Podríem seguir un criteri temporal, però consideram que, per exemple, Antoni Maria Alcover hi ha de ser”, subratlla Oliver, que insisteix que es farà tot el possible per estrényer al màxim perquè hi càpiguen com més millor.

Una altra de les novetats destacades pel que fa a la modificació del reglament municipal de concessió d’honors i distincions, és l’acceleració en els tràmits per poder tornar a atorgar les medalles de la ciutat de Manacor, una distinció que fins ara requeria un expedient i tràmits molestos, i que ara es podran concedir amb un simple acord de ple. “Per això se’n donaven molt poques, quan és una distinció important i que podria servir per reconèixer gairebé immediatament manacorins que destaquin per un fet concret”. Fa més d’una dècada que no es concedeix cap medalla.

Les darreres van ser les que van reconèixer els esportistes locals Miquel Mas, campió del món de ciclisme en pista, i Elena Gómez, campiona del món en gimnàstica artística. Unes distincions que l’Ajuntament concediria coincidint amb la celebració del dia del patró de Manacor, Sant Jaume, el 25 de juliol.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad