Una pionera de les curses de resistència a cavall

Coloma Servera Mas (Manacor, 2008) és l’única representant infantil de Balears que participa a les carreres nacionals de resistència a cavall. Una pionera en un esport que a Mallorca no té ni molts de clubs ni molts d’adeptes però que poc a poc i des de Manacor i Sant Llorenç es va fent un lloc dins el panorama nacional, amb la vista posada en les competicions més enllà del territori peninsular. Sempre formant part de l’equip manacorí Mallorca Endurance on també hi són Jordi Espases (en categoria amateur) i Rafel ‘Martet’ i Cati Mas (en veterans).

Coloma amb la seva mare i també membre de l’equip Mallorca Endurance, cati Mas

 

“L’objectiu és arribar a participar al campionat d’Espanya junior”, explica na Coloma, a la que encara li resten dues curses de 80 quilòmetres cada una per obtenir el carnet novell que li obri la porta a proves més importants. “De moment ja he passat les de 40 i 60 quilòmetres i ara pel setembre o octubre començaré amb les de 80 a temps lliure (sense limitació de cronòmetre). El que li permetria, si tot va com té previst, poder córrer curses internacionals en dos anys.

“Encara no podem córrer amb animals nostros, els queden uns tres anys per se competitius… però tot arribarà”. Sobre si es pot arribar a viure del Raid Endurance (que així s’anomena aquest esport), recorda que “sí, però si ets molt bò. En aquests moments les curses més importants i on hi ha els doblers és als països àrabs com Dubai o els Emirats Àrabs. Allà el raid és el primer esport, per damunt i tot del futbol. Són circuits molt ben preparats de fins a 100 quilòmetres que aquí serien impossibles”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad