Les platges del municipi van donar l’any passat un benefici de 81.000 euros

L’empresa municipal de serveis de Manacor, SAM, ha celebrat la Junta General aquest dilluns horabaixa a la sala de plens de l’Ajuntament de Manacor. La presidenta de la SAM, Cristina Capó, ha explicat davant tot el consistori municipal l’activitat i els comptes de 2021 i les tasques que ha duit a terme l’empresa pública el darrer any.

La Junta General ha aprovat els comptes de 2021. El pressupost de la SAM el 2021, va ascendir el 2021 als 3.113.057’41€, el que representa un 5’36% més que el de l’any anterior, i va obtenir uns beneficis nets d’impostos de 258.340’71€.

Platges 

La SAM va assumir l’encàrrec de gestió de les platges l’abril de 2021. En aquest sentit, la presidenta de l’empresa pública municipal, Cristina Capó, ha explicat davant la Junta que «la SAM va donar l’estiu de 2021 un servei al turisme tot i la mala situació que hi havia a causa de la COVID, per aquest motiu només es va emprar la meitat dels para-sols i gandules de les del 2019».

Tot i això, els ingressos per l’explotació de les platges van ser de 376.780’58€, sense IVA, i unes depeses de 295.219’14€, pel que el resultat de l’explotació va ser d’un benefici de 81.561’44€.

Cicle de l’aigua

Dia 17 de juny de 2021 es va rebre la potabilitzadora pilot amb un cost de 232.000 € IVA exclòs.

Es va licitar, adjudicar i començar el projecte de connexió de la potabilitzadora amb els barris de Manacor, que permetrà, abastir d’aigua potable als sector 24 i 25, que corresponen als barris del Serralt i sa Volta.

La primera font de subministrament d’aigua potable del nucli manacorí es va posar en funcionament el mes de desembre.

Així mateix, també es varen remetre a l’Ajuntament els següents projectes:

  • sectorització de Llevant (iniciat el mes de juny de 2022)
  • projecte de la nau de serveis per a la SAM (inici licitació 2022) Per executar amb els romanents.
  • projecte del depòsit de son Talent
  • avantprojecte d’artèria de Manacor a Cala Murada

Referent a Cala Murada, es va iniciar la redacció projecte de millora de la xarxa de clavegueram i distribució, així com el projecte d’implantació de comptadors de telelectura amb la xarxa LORAWAN.

Edar

El 2021 la SAM va presentar l’Avantprojecte d’ampliació de l’EDAR de Manacor a la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, «actuació molt necessària per a la millora del tractament de l’aigua que s’aboca al medi natural que esperem que es pugui dur a terme el més aviat possible», ha recordat Capó.

Així mateix, també es va renovar el Sistema de Control i Adquisició de Dades (anomenat SCADA) de l’EDAR. El sistema SCADA permet l’automatització i el control del funcionament i les dades de la planta, per a una gestió més ràpida i eficient.

Igualment, també es va iniciar la licitació d’un tractament terciari a l’EDAR de Manacor per obtenir aigua de qualitat per a destinar-la a diferents usos, entre ells usos urbans, industrials, per a reg, etc.

Contractació

La SAM va començar a implantar el 2021 Sistemes Dinàmics de Contractació: es varen establir dos sistemes dinàmics (un pel departament de mecànica i un altre de material divers on s’inclouen les categories de pintura, fontaneria, ferreteria, i electricitat). «Donada la situació actual de mercat no es pot fer una comparativa quant a estalvi però si podem dir que s’han reduït entorn del 50 % els contractes menors i que aquest sistema permet obtenir el millor preu de mercat en cada moment», ha explicat Capó.

S’han tramitat 35 expedients de licitació, la major part d’ells per procediment obert simplificat i no s’ha rebut cap recurs.

Mobilitat

Durant l’any 2021 s’han subministrat els 68 nous parquímetres intel·ligents i s’han començat a instal·lar. Aquests permeten el pagament amb targeta bancària.

L’any 2021 es varen instal·lar els 6 punts de recàrrega existents a l’aparcament de Sant Jaume i s’ha començat el projecte d’ampliació de 10 punts més de recàrrega.

S’ha començat la tramitació administrativa dels projectes de reforma dels aparcaments Sant Jaume i de na Camel·la.

Es varen rebre les 7 furgonetes i el cotxe elèctrics, així com 9 punts de recàrrega.

 Fotovoltaiques

Es va realitzar l’obra per a la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques de l’estació del tren i punts de càrrega dels vehicles elèctrics.

Durant el mes de juny es va fer l’obra d’ampliació de la línia subterrània de baixa tensió per a canvi d’ubicació del comptador elèctric dels sondejos de sa Torre i sa Gravera i, d’aquesta manera, poder connectar posteriorment la instal·lació fotovoltaica de darrere el cementiri a la xarxa i vendre o compensar els excedents d’energia.

Es va realitzar un estudi de viabilitat tècnica d’implantació d’instal·lacions fotovoltaiques en els següents espais de titularitat municipal: aparcament del polígon industrial, aparcament del poliesportiu, aparcament de na Molla, aparcament de Cala Murada, centre cívic de Cala Murada.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad