El polígon de Manacor deixa de ser només industrial i admetrà altres usos

S’amplien els seus usos comercials després de 17 anys de peticions constants  per part de l’Associació de Propietaris i Usuaris del Polígon de Manacor (APPIM)

 

El polígon de Manacor ja no té llinatge. És a dir que deixa de ser purament industrial (un cas ja únic a Mallorca) per passar a poder admetre altres usos de manera legal. Les normes urbanístiques ja hi admetran tendes, despatxos d’administració privats, usos recreatius com ara gimnasos, tallers, magatzems o espais tecnològics.

Aquest dijous l’Assemblea General de l’Associació de Propietaris i usuaris del Polígon de Manacor (APPIM), on a més d’aprovar les actuacions executades en el darrer exercici i tancament econòmic i pressupost de l’entitat,  per part de Domingo Martí, President APPIM, es presentà que després de 17 anys de feina sol·licitant l’ampliació d’usos, el 1 de gener de 2022, va ser publicat en BOIB nou Pla General d’Ordenació Urbana de Manacor. A l’Assamblea es comptà amb la participació de Nuria Hinojosa, 1era tinent de Batlle,  de Francisco Martínez i Alejandro Saenz de San Pedro, presidents i gerent d’ASIMA.

Al any 1984, el Pla Parcial del Polígon de Manacor marcava uns usos molt delimitats, principalment amb usos industrials. Al 2005 la APPIM  va sol·licitar ampliació d’aquests usos mitjançant carta sol·licitant la modificació de normes subsidiàries. Al 2013, liderat pel President d’APPIM Domingo Martí es reprèn la sol·licitud, i en Assemblea Extraordinària APPIM, per unanimitat dels 33 associats es recolza la iniciativa.

Moment de la trobada d’empresaris a Porto Cristo

 

Han estat moltes les gestions a través de reunions, cartes i al·legacions, així com un informe redactat per arquitecte amb la sol·licitud de l’ampliació d’usos, comptant amb recolzament d’entitats com ASIMA i CEPE (Confederació Nacional de Polígons Industrials). Finalment al 2021 es aprovat en Ple Municipal el PGOU, a proposta de la Regidora d’Urbanisme Nuria Hinojosa a on s’amplien els usos del Polígon de Manacor amb un limitació dels usos compatibles (comercial, administratiu privat, recreatiu, taller, magatzem, tecnològic…) al 49%, essent publicat en el BOIB en data de 01.01.22

Volem amb  el present comunicat donar les gràcies a tots els membres de les diferents juntes directives i associats que contribuïren a la tasca de defensar l’ampliació d’usos del polígon, i especialment a Domingo Martí que va impulsar la proposta. L’Associació del Polígon ha aconseguit a la fi, després de molts d’anys de feina, normalitzar la situació comercial de propietaris i usuaris. Seguirem treballant per a impulsar el Polígon de Manacor i les seves empreses.

Associació Propietaris i Usuaris del Polígon de Manacor

L’Associació de Propietaris i usuaris del Polígon de Manacor, amb seu al Centre Tecnològic Balear de la Fusta,  es va constituir al 1990 amb el objectiu de fomentar la cooperació i col·laboració amb l’administració pública per la bona conservació i manteniment dels serveis del polígon; des de aquell moment fem feina per defensar els interessos de les empreses del Polígon. El Polígon de Manacor el formen 98 empreses on treballen més de 1300 persones amb un total de facturació de 393,82 milions d’euros.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad