Manacor, municipi pioner en comerç sostenible, ja té 52 establiments verds

Reben el distintiu verd per la seva feina i perquè el consumidor local sàpiga del seu compromís ecològic

 

Que Manacor és un municipi compromès des de fa uns anys amb el reciclatge i el medi ambient, és un fet recolzat per les xifres. Uns números als quals ara cal sumar una altra equació: ser pioners a Balears en la certificació de comerços verds, amb 52 establiments, seguint criteris de baix impacte en el consum.

Aquest procés l’ha realitzat l’Ajuntament a través de Rezero, la fundació que els ha visitat per comprovar que compleixen els requisits establerts. Aquesta certificació compta amb més de 10 anys dexperiència i 700 comerços a Catalunya i ara a Balears per la via manacorina.

Tots aquests comerços quedaran reconeguts amb l’etiqueta Comerç Verd, que indica que tenen una oferta responsable amb el medi ambient que permet i facilita a les persones consumidores fer un consum conscient al mateix municipi.

A Manacor, s’han certificat comerços que tenen productes a granel, de proximitat, ecològics, o de comerç just, que fomenten el retorn d’envasos i la reutilització, tant d’envasos com materials i que faciliten productes que permeten estalvi energètic, d’aigua i de residus.

Aquestes característiques es troben en una àmplia tipologia de comerços, per la qual cosa han rebut la certificació des de botigues de fruites i verdures, artesania, roba, farmàcies, ferreteries, merceries o floristeries entre d’altres.

Després d’aquesta primera fase de certificació, l’ajuntament de Manacor vol anar més enllà i facilitar informació contrastada a la ciutadania perquè conegui què vol dir fer un consum conscient i per què és important. Per això, s’ha dissenyat una guia (digital i en paper) sobre on trobar aquests comerços justos o ecològics.

“Estam molt satisfets dels primers resultats, és un inici perquè volem que aviat aquests 52 comerços siguin el doble per qüestions socials, ambientals i econòmiques amb l’objectiu de fer cada cop menor el volum de residus que generam”, han assegurat tant el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, com el batle de Manacor, Miquel Oliver.

La coordinadora de Rezero a Balears, Roser Badia, ha encoratjat tots aquells establiments que ja han començat a fer passos cap a la sostenibilitat a seguir avançant per poder arribar a complir els criteris que els permetin la certificació.

També dins d’aquesta línia s’ha volgut manifestar Jordi Mora, President de PIMEM que ha destacat que “és la suma de tots i cadascun dels petits comerços el que farà que el Comerç Verd arribi al màxim nombre de compradors. Els establiments locals de cada poble o ciutat tornen a ser una peça fonamental per la conscienciació, transformació i sostenibilitat del consum. Que Manacor arrenqui el projecte amb 52 comerços ja adherits és una xifra per ser molt optimistes de cara a la implantació d’aquesta certificació a tot Mallorca” .

Per part seva, Sebastià Sansó, director general de Residus de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern Balear, s’ha referit que la incidència del consum dins de la situació actual de crisi econòmica i de recursos, “el comerç local continua oferint la millor opció per a una compra sense residus, de proximitat i sense tòxics. Aquest és l’únic futur possible”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad