Wimpy: estampes de la primera franquícia d’hamburgueses de Porto Cristo

La imatge

 

Parlar del Wimpy a Porto Cristo és fer-ho de la primera franquícia internacional de menjar ràpid que hi va haver al municipi de Manacor. La primera hamburgueseria que no era local, abans que tant McDonalds o Burger King desembarquessin aquí. Era a mitjans dels anys 80 quan l’empresa (originàriament dels Estats Units, però que ha tengut més èxit a la Gran Bretanya i Sudàfrica), va arribar a Espanya. A finals de la mateixa dècada es va instal·lar a Porto Cristo.

Primer a la part baixa del carrer Bordils i després a l’avinguda Joan Servera Camps, just devora el restaurant Los Dragones, formant una de les estampes més reconeixibles. Els portenys i manacorins ja van conèixer els batuts, els postres americans o les hamburgueses dobles.

Després d’anys d’èxit però, l’arribada de més competència i la política de l’empresa, que va passar a ser sudafricana i va decidir retallar locals, va fer que a finals de segle XX el local entrés en decadència i, durant un bon grapat d’anys quedés com un establiment fantasma, que conservava el típic logotip vermell, la barra i alguns cartells interiors.

Aspecte actual del que era el local del Wimpy a Porto Cristo
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad