Mercadona redueix les seves emissions de CO₂ en més de 1.000 tones el 2021 a Balears

La companyia de supermercats ha invertit més de 14 milions d’euros per a la implantació d’un model més eficient i sostenible

 

Mercadona va reforçar en 2021 el seu compromís amb el medi ambient a Illes Balears incorporant en els seus processos importants millores que li han permès, en un sol exercici, reduir la seva petjada de carboni a Illes Balears en més de 1.000 tones d’emissions de CO₂ respecte a 2020, en concret un 8% menys.

Façana del supermercat de Puigderrós, en Llucmajor, reformat l’any 2021

Gràcies a aquests avanços, Mercadona ha millorat el seu impacte ambiental en la comunitat, aconseguint minimitzar tant les emissions directes de gasos d’efecte d’hivernacle en els supermercats i en la xarxa logística, com les emissions indirectes, derivades de la compra i consum d’energia elèctrica de la seva xarxa de botigues, xarxa logística i oficines.

La petjada de carboni de Mercadona en 2021, que ja ha estat calculada i està pendent de certificació definitiva per l’organisme oficial d’acreditació AENOR, segueix l’estàndard ISO 14064. Aquests criteris i estàndard són idèntics a la certificació que la companyia ja va obtenir en l’exercici anterior, en 2020.

A més, com a part d’aquestes mesures sostenibles, la companyia va invertir en 2021 més de 14 milions d’euros a Illes Balears que li permeten continuar consolidant el seu creixement en aquesta comunitat autònoma a través d’un model de negoci cada vegada més eficient i sostenible. Aquest esforç inversor es va destinar tant a l’optimització logística del magatzem que té en Mercapalma, com a la reforma de quatre supermercats amb un model de botiga molt més eficient, que permet un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a un supermercat convencional.

Aquest tipus de botigues, de les quals Mercadona ja té 31 en tota la comunitat d’un total de 49, disposa, per exemple, de millores d’aïllament, il·luminació LED i gestió intel·ligent del consum energètic. També incorpora uns sistemes de refrigeració més sostenibles, que redueixen l’ús de gasos fluorats i les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

D’altra banda, Mercadona va realitzar en 2021 compres per valor de 139 milions d’euros a Illes Balears, on col·labora amb més de 30 Proveïdors Totaler i 300 proveïdors no comercials i de serveis, la qual cosa converteix a la companyia en una important locomotora en la comunitat. A més, va tancar el passat exercici consolidant una plantilla de 2.557 persones en la comunitat amb ocupació estable i de qualitat.

En el marc del compromís que manté amb la societat balear, en 2021 va donar 399 tones d’aliments i productes de primera necessitat a menjadors socials i entitats benèfiques de tota la comunitat, un 86% més que el lliurat l’any anterior.

Transport sostenible i eficiència energètica per a la reducció d’emissions en Mercadona

Dins de l’aposta pel transport sostenible, Mercadona ha introduït nombroses millores en la seva flota, com l’eliminació d’elements que no aporten valor per a alleugerir el pes total del vehicle i aconseguir carregar una tona més per camió que la mitjana del sector. La companyia també potencia l’ús de vehicles de major capacitat com els mega tràilers per a reduir el nombre de viatges, així com la logística inversa per a evitar viatges en buit, la qual cosa li ha permès obtenir en 2021 una taxa d’ompliment del 82%. Mercadona també aposta per vehicles que compleixen els estàndards més exigents en matèria d’emissions i el 99% de la seva flota s’ajusta a les normes de motor Euro VI C, Euro VI D i Euro VI E.

En 2021, a més, ha continuat col·laborant activament en la iniciativa Llegeixin & Green d’AECOC, el propòsit de la qual és assolir els objectius definits en la Cimera del Clima de París (COP21). La seva implicació en aquest programa li va permetre acreditar en 2021 una reducció del 27% en les seves emissions de CO₂ derivades dels seus processos logístics, fita que li ha fet creditora a Mercadona de la seva primera estrella Llegeixin & Green.

Addicionalment, té operativa en més de 800 supermercats la descàrrega nocturna silenciosa, que permet reduir el trànsit en utilitzar camions de major tonatge en hores barri, evitant embussos, agilitant els processos de descàrrega i reduint, amb tot això, la contaminació, tant acústica com atmosfèrica.

A més, en la seva aposta per l’optimització del consum energètic, Mercadona ha continuat implantant el seu model de botiga més eficient i, paral·lelament, ha continuat reforçant la seva aposta per les energies renovables, amb la incorporació d’11.500 plaques solars en botigues, blocs logístics i ruscos destinats a la venda en línia, que suposen un estalvi de 1.446 tones de CO₂ a l’any.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad