Comencen les obres per descongestionar la rotonda de Palma, que duraran tot l’estiu

Eliminar les retencions de trànsit que es produeixen en hora punta en direcció a Palma i executar una via ciclista des del polígon industrial fins a l’entrada del poble. Aquestes són les previsions del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, que avui dilluns ha iniciat les obres de construcció d’un carril d’incorporació directa a la rotonda d’accés a Manacor per la Ma-15. El pressupost és de 686.786,63 euros i la durada estimada d’execució és de quatre mesos.

“El projecte no sols millorarà la fluïdesa i la seguretat viària a la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma, sinó que, a més, incorporam un carril bici i per a vianants, una millora a favor de la mobilitat sostenible” ha assenyalat, a l’inici de les obres, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.

El projecte desenvoluparà un carril zero des de la variant Nord (que recondueix tot el trànsit que arriba des dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç) cap a la Ma-15 per agilitzar la incorporació a l’autovia, evitar retencions a la rotonda i donar fluïdesa a la circulació. Així mateix, i a conseqüència de l’exposició pública del projecte, s’han acceptat les al·legacions per millorar el paviment de tot l’entorn de la rotonda i els accessos, una capa nova de rodolament i senyalització horitzontal; a més de millores en voreres o il·luminació LED de baix consum.

Sevillano ha afegit que el Consell “està orgullós de poder anunciar, després d’anys de reivindicacions manacorines, que aquest projecte ja és una realitat. A més, com a manacorí que som, per a mi té un valor molt especial. Crec que el Consell de Mallorca, durant la darrera dècada, tenia un deute pendent amb Manacor, pel que fa a la inversió en carreteres”.

El conseller ha tornat a anunciar que al llarg dels propers mesos, i després de més d’un any de retard, “començarem també la reforma de la carretera Manacor-Felanitx, així com una altra sèrie d’inversions, com la millora de l’avinguda del Torrent i la carretera vella que va a Sant Llorenç. Tots ells són projectes molt necessaris pel poble”.

El projecte presentat avui, incorpora així mateix un nou eix cívic per a bicicletes i vianants, que connectarà el vial de servei de la Ma-15 amb l’entrada de Manacor, fins a la rotonda del supermercat Hiper Centro. D’aquesta manera hi haurà una alternativa segura per a totes aquelles persones que actualment transiten per aquest tram poc segur i massa proper als vehicles.

“Continuarem treballant en aquesta línia de projectes múltiples, a petita escala i alhora de gran importància, que donen solució a problemes històrics de la nostra xarxa secundària de carreteres. Tot això provoca un canvi en el dia a dia dels nostres pobles, en millora la seguretat viària i la mobilitat dels veïns i veïnes” ha afegit Sevillano.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad