Comencen les obres per descongestionar la rotonda de Palma, que duraran tot l’estiu

Eliminar les retencions de trànsit que es produeixen en hora punta en direcció a Palma i executar una via ciclista des del polígon industrial fins a l’entrada del poble. Aquestes són les previsions del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, que avui dilluns ha iniciat les obres de construcció d’un carril d’incorporació directa a la rotonda d’accés a Manacor per la Ma-15. El pressupost és de 686.786,63 euros i la durada estimada d’execució és de quatre mesos.

“El projecte no sols millorarà la fluïdesa i la seguretat viària a la rotonda de sortida de Manacor cap a Palma, sinó que, a més, incorporam un carril bici i per a vianants, una millora a favor de la mobilitat sostenible” ha assenyalat, a l’inici de les obres, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.

El projecte desenvoluparà un carril zero des de la variant Nord (que recondueix tot el trànsit que arriba des dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç) cap a la Ma-15 per agilitzar la incorporació a l’autovia, evitar retencions a la rotonda i donar fluïdesa a la circulació. Així mateix, i a conseqüència de l’exposició pública del projecte, s’han acceptat les al·legacions per millorar el paviment de tot l’entorn de la rotonda i els accessos, una capa nova de rodolament i senyalització horitzontal; a més de millores en voreres o il·luminació LED de baix consum.

Sevillano ha afegit que el Consell “està orgullós de poder anunciar, després d’anys de reivindicacions manacorines, que aquest projecte ja és una realitat. A més, com a manacorí que som, per a mi té un valor molt especial. Crec que el Consell de Mallorca, durant la darrera dècada, tenia un deute pendent amb Manacor, pel que fa a la inversió en carreteres”.

El conseller ha tornat a anunciar que al llarg dels propers mesos, i després de més d’un any de retard, “començarem també la reforma de la carretera Manacor-Felanitx, així com una altra sèrie d’inversions, com la millora de l’avinguda del Torrent i la carretera vella que va a Sant Llorenç. Tots ells són projectes molt necessaris pel poble”.

El projecte presentat avui, incorpora així mateix un nou eix cívic per a bicicletes i vianants, que connectarà el vial de servei de la Ma-15 amb l’entrada de Manacor, fins a la rotonda del supermercat Hiper Centro. D’aquesta manera hi haurà una alternativa segura per a totes aquelles persones que actualment transiten per aquest tram poc segur i massa proper als vehicles.

“Continuarem treballant en aquesta línia de projectes múltiples, a petita escala i alhora de gran importància, que donen solució a problemes històrics de la nostra xarxa secundària de carreteres. Tot això provoca un canvi en el dia a dia dels nostres pobles, en millora la seguretat viària i la mobilitat dels veïns i veïnes” ha afegit Sevillano.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad