Així serà el primer buc manacorí que passa a ser habitatges de protecció oficial

Amb un total de 12 pisos d’entre 44 i 50 metres quadrats útils

 

L’ajuntament de Manacor ha signat un conveni amb la promotora Molinar Vida Sana SL per aplicar-li el règim especial que permet a les edificacions inacabades i amb llicència caducada, poder sortir endavant sense haver de tirar cap planta sempre i quan es transformin el Habitatges de Portecció Oficial (HPO). És el primer edifici fora d’ordenació de Balears en acollir-se al decret llei de mesures urgents en matèria d’habitatge, aprovat el 2020 per part del Govern.

L’edifici, ubicat a un solar de 157,60 metres quadrats de superfície i 4 plantes, està situat a l’avinguda Mossèn Alcover 72 de Manacor. Amb aquesta iniciativa de col·laboració públic-privada es contribueix a millorar la imatge de la ciutat, reduint el número construccions inacabades al municipi (entre 70 i 80 segons el departament local d’Urbanisme) i sobretot incentivant la creació d’habitatges nous destinats a protecció oficial.

El buc objecte del conveni es troba situat en sòl urbà i té un ús residencial. El Pla General de Manacor aprovat fa mig any, el deixa (com molts d’altres) fora d’ordenació per excés de volum. Però el Govern dóna una solució transitòria durant els propers 5 anys: transformar tot l’edifici en HPO per evitar haver de tomar res. Gràcies a aquest acord es podran finalitzar les obres, iniciades a l’any 2005 i posteriorment paralitzades per mor de la crisi econòmica del 2008.

Habitatges d’entre 44 i 50 metres quadrats

Aquesta promoció d’habitatges protegits comptarà amb 12 pisos d’entre 44 i 50 metres quadrats útils, que seran destinats tots a la venda. Les obres tenen un termini d’execució de 30 mesos, que es podran prorrogar per causa justificada.

L’entitat Molinar Vida Sana SL, que serà la promotora de la totalitat de les obres, ja ha encarregat la redacció del projecte, que permetrà, això sí, locals i garatges en planta baixa. D’acord amb això, la promotora ja ha sol·licitat a l’Ajuntament de Manacor la corresponent llicència urbanística.

Un pis per l’Ajuntament

Aquest conveni no suposa cap cost per a les arques municipals i permetrà l’adquisició gratuïta per part de l’Ajuntament d’un habitatge totalment acabat de 50,28 metres quadrats, que també serà destinat a protecció oficial i esdevindrà el primer pis del parc municipal d’habitatges de protecció pública de Manacor.

La regidora d’Urbanisme municipal, Núria Hinojosa, ha signat aquest acord amb el propietari i promotor d’aquesta obra, Tolo Monserrat. El batle de Manacor, Miquel Oliver; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; i la directora general d’Habitatge, Cristina Ballester, també han assistit a l’acte.

El batle de Manacor, Miquel Oliver ha destacat la importància de la disposició addicional per tal que edificis similars al de l’avinguda Mossèn Alcover, 72 puguin acollir-s’hi i ser destinats a HPO. «Aprofitar aquests edificis inacabats suposa beneficis a quatre bandes: per a la gent que no pot accedir a un habitatge a preu lliure, a nivell urbà perquè reduïm el nombre d’edificis inacabats, als promotors els dóna l’oportunitat d’acabar edificis a mig construir, i a l’Ajuntament perquè obre la porta a poder tenir un parc d’habitatge protegit propi», ha assegurat. «Tan de bo aquest buc sigui el primer de molts, i puguem acabar els més de 70 edificis inacabats que hem comptabilitzat al municipi», ha conclòs.

Per la seva banda, la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha dit que «ja sabem que la política municipal no sempre és agraïda, però dies com avui fan que tot valgui la pena: aconseguim que un buc que estava aturat des de feia 15 anys, no només s’acabi, sinó que a Manacor hi hagi 12 pisos més a disposició de famílies que ho necessiten i un d’ells sigui cedit gratuïtament a l’Ajuntament. Seguirem fent feina perquè sigui el primer exemple de molts d’altres que han de venir darrere», ha assegurat Hinojosa.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha agraït a l’Ajuntament de Manacor «la feina feta per trobar una solució» a aquesta conjunció de problemes. El representant de la promotora, Tolo Monserrat ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Manacor per la col·laboració per poder tirar endavant la primera promoció d’aquestes característiques a les Illes Balears.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad