Les cases rurals de Manacor ja es poden tornar a reservar

Les tres escoles i cases rurals municipals que l’ajuntament de Manacor té per llogar, tornaran a obrir per a veïnats i associacions més de dos anys després. Així, tant el Puig d’Alanar com Sa Murtera i Son Talent ja podran ser reservades a partir de demà a les 9 del matí, amb unes noves tarifes, condicions… i sancions.

A través de la nova web feta aposta, casesruralsmanacor.com, es podran fer tots els tràmits de reserva i pagament amb un calendari màxim de tres mesos vista, i per un periode de tres dies seguits com a molt. Tot això amb un canvi tarifari que fa que a partir d’ara no es paguin els 15 euros per persona estipulats fins a l’arribada de la pandèmia, i es passi a una tarifa única de 50 euros per dia més un dipòsit de 100 euros, que es retornaran si acabat el plaç d’estada es comprova que no hi ha hagut desperfectes.

“És una manera d’evitar segons quins abusos que fins ara es venien produint”, explica el batle de Manacor, Miquel Oliver, que recorda que era habitual “reservar per un nombre concret de persones i que després en fossin molts més”. O que fessin renou fins a altes hores de la matinada, inflassin castells infantils o omplissin piscines senceres amb aigua pagada pels tots els ciutadans.

“Són aspectes que la nova normativa intenta corregir, a més de fer més senzill el procés de reserva i de habilitar l’escola rural del Puig d’Alanar perquè sigui d’ús preferent per a associacions, entitats o clubs esportius que hi vulguin fer actes culturals o formatius”, concreta el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, que recorda que aquest col·lectius estiran excemptes de pagar “si justifiquen les activitats i la reserva a través d’uns instància”.

Per als altres dos espais, els de Sa Murtera i Son Talent, no caldrà i bastarà omplir el formulari web de dades i plataforma de pagament. Els interessants que facin el procés demà mateix ja podran llogar els espais a partir de diumenge en endavant. Les reserves seran per periodes de 24 hores, de 9 a 9 del matí.

Sancions

Pel que fa a les sancions, a partir d’ara l’ordenança contempla multes que van dels 75 als 750 euros, depenent si són lleus, greus o molt greus. No es podrà fumar, ni encendre focs fora de temporada, no fier renou més enllà de les 23 hores. “Creim en un caràcter més mediambiental de les cases, d’oci i d’esbarjo però amb respecte cap a l’espai, l’entorn i els veïnats”, diu Llodrà.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad