La Vila del Llibre de Manacor va rebre 11.000 persones en dos dies

Manacor ha tancat aquest diumenge el primer festival d’editorials celebrat a les Illes Balears, Manacor, Vila del Llibre, amb un èxit de participació i de sensacions. L’afluència al circuit de Manacor, Vila del Llibre s’ha comptabilitzat al voltant de les 11.000 persones. Pel que fa a les activitats estrictament literàries del programa de dissabte 11 i diumenge 12 de juny, hi han participat al voltant de 1.253 persones. Les activitats recollides al programa han sobrepassat o arribat gairebé al 100% d’ocupació.

Manacor, Vila del Llibre ha obert 26 espais del nucli antic de Manacor, amb especial protagonisme de la plaça de les Verdures, del carrer del Rei Jaume II, del carrer del Pou fondo, del carrer del Pare Andreu Fernández i de la Institució Pública Antoni M. Alcover, que ha funcionat com a casa gran del festival.

També han passat per Manacor, Vila del Llibre més de 80 creadors del món del llibre, entre autors/es, il·lustradors/es, i artistes diversos (cantants, agitadors/es culturals, etc). Concretament, han participat al festival literari les següents editorials independents: AdiA Edicions, Àgilment, Artèria, Galeria Llibreria d’Art, Bàsics Serveis, Editorials – Edicions Palma Crim, Caballo Regalado, Di 7 Editorial, Documenta Balear, Edicions Sidillà, Edicions Tremendes, El Gall Editor,

Ensiola Editorial, Eva Blanes Taller, Excellence Editorial, Icaria Editorial, La Il·lustrada, Lapislàtzuli Editorial, Lleonard Muntaner Editor, Llibres Ramon Llull, Món de llibres, Neret Edicions, Nova Editorial Moll, Ònix Editor, Porc negre edicions, Sa Soll Edicions, Sin Còmics,

Tushita Edicions i Voliana Edicions. El sector editorial que ha participat a Manacor, Vila del Llibre ha valorat molt positivament les vendes i han constatat l’interès del públic assistent pel producte i per la indústria editorial. Així mateix, s’ha posat l’accent en com el festival ha servit de punt de trobada entre professionals del sector de Mallorca i de Catalunya.

Manacor, Vila del Llibre ha estat possible gràcies a la Xarxa de Viles del Llibre, l’Ajuntament de Manacor, i la Fundació Mallorca Literària a través del Consell de Mallorca. Aquest festival tampoc no hauria estat possible, però, sense el comissariat de Toni Gomila, la col·laboració d’una trentena d’entitats, empreses i famílies de Manacor, que han cedit espais, han fet propostes de programa i s’han implicat perquè Manacor es convertís en l’epicentre de la cultura durant tot un cap de setmana.

Han col·laborat amb Manacor, Vila del Llibre Agroilla, Conecta Balear, Enviu, Fundació Balearia, Llabrés i la Ràdio i Televisió pública de les Illes Balears – IB3. Cal agrair també la participació i implicació de 39 escalons – Àngela de “Ca ses Cusses” – Aproscom – Clúster del Còmic – Estel de Llevant – Família Bosch – Família Estelrich – Família Sureda – Ferreteria Fuster – Gaspar i Lourdes “Lorda” – Germans Muñoz – Germans Riera – Guillem Riera – Immobiliària Blau Mallorca – Joan “Cereria sa Bresca” – Marga Fons – Maria Antònia Fuster – Marina Massot – Pedro Aguiló – Placers i placeres – Protecció Civil – SAIM – Salvador Castor – Societat Balear d’Història Natural – Toni Lluís Reyes, entre molts d’altres que han contribuït a fer poble i a fer del nucli antic de Manacor un espai replet de cultura en majúscules.

Manacor, Vila del Llibre ha omplert de literatura tots els racons del nucli antic de Manacor amb els objectius de promoure el foment de la lectura, la recuperació urbana i la consecució d’un nou espai de construcció social a través d’un projecte cultural participatiu.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad