Nova oportunitat per demanar ajuts per rehabilitar habitatges a Manacor

La conselleria d’Habitatge posa en marxa una nova convocatòria d’ajuts destinada a particulars que vulguin rehabilitar edificis i habitatges inclosos dins l’àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de Manacor. Així ho han donat a conèixer aquest matí el conseller Josep Marí i la directora general d’Habitatge i Arquitectura, Cris Ballester, acompanyats del batle de Manacor, Miquel Oliver, i la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa.

Aquesta nova convocatòria d’ajudes està dotada amb un total de 205.242,68 euros, adreçats als propietaris d’habitatges que vulguin dur a terme obres de conservació i d’accessibilitat, a fi d’eliminar barreres arquitectòniques, així com actuacions de millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat, amb l’objectiu de reduir un 30 % el consum d’energia primària (per exemple, a través de la substitució de fusteries i canvis de sistemes d’aire condicionat i calefacció).

En la convocatòria anterior, l’any 2020, es varen sol·licitar ajudes per valor de 112.757,32 euros, que varen permetre rehabilitar 22 habitatges. Ara el Govern el que fa és treure la part que no es va adjudicar dels 380.500 euros inicials.

També es podran acollir en aquesta nova convocatòria les obres iniciades a partir de l’octubre de 2021 i no acabades, i les obres que ja estiguin acabades o no iniciades. El termini de sol·licituds és de dos mesos naturals des d’ahir.

La subvenció, amb caràcter general, cobreix el 40% del pressupost de l’obra amb un màxim de 12.000 euros. Però aquest percentatge pot arribar fins al 75% en el cas que el nucli familiar tengui ingressos tres vegades inferiors a l’IPREM o si en aquell habitatge conviuen persones amb discapacitat. També es pot incrementar la quantia de la subvenció en 1.000 euros si l’immoble per reformar és un bé d’interès cultural (BIC).

Actualment, aquestes ajudes han arribat a nou municipis de les Illes (Manacor, Santa Maria, Sineu, Sóller, es Mercadal i Fornells, Sant Lluís, Maó, Alaior i Ciutadella), que han rebut 2.193.994 euros en ajudes que han permès rehabilitar 387 habitatges.

L’ARRU de Manacor

L’àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de Manacor comprèn una part del nucli antic; en concret, la zona nord-oest, que limita, per un costat, amb l’avinguda del tren i l’estació Intermodal, i per l’altre, amb la zona més comercial de Manacor (el nucli antic en l’entorn de la plaça de sa Bassa i els carrers adjacents).

L’ARRU inclou dues línies d’actuació: d’una banda, la millora dels habitatges particulars; i de l’altra, actuacions de regeneració urbana d’espais públics. En aquesta darrera línia d’actuacions, les ajudes van destinades a l’ajuntament de Manacor per a obres de reurbanització d’espais públics i ja s’ha traduït en millores en la plaça de l’Antigor i del carrer dels Gerrers, amb el finançament del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad