Els vehicles no podran passar per la primera línia de Porto Cristo a partir de les 16h

L’Ajuntament de Manacor obrirà el carrer Bordils de Porto Cristo als vianants de dilluns a divendres de les 16 h a les 8 h del dia següent i els caps de setmana, de les 16 h del dissabte fins a les 8 h del dilluns següent.


Amb aquesta mesura, el carrer Bordils i la primera línia de Porto Cristo es converteixen en una zona de prioritat per als vianants i les bicicletes, en què els vehicles motoritzats només hi podran circular a una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora entre les 8 h i les 16 h de dilluns a dissabte. Així ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa el batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, i el delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal.

La reforma urbanística del carrer Bordils facilita aquesta mesura cívica impulsada pel departament de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Manacor, ja que la via s’ha convertit arran de les obres en un carrer uniplataforma. «Aquesta reforma ha estat una oportunitat que no podíem deixar escapar, l’Ajuntament no podia fer una inversió econòmica tan important a la primera línia de Porto Cristo i no plantejar una mesura a nivell de mobilitat», ha explicat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà.

L’objectiu de l’Ajuntament de Manacor és afavorir un entorn més saludable que eviti els efectes de la contaminació i els renous dels vehicles, i més segur per als vianants. Així mateix, la mesura té un efecte cívic que permetrà el desenvolupament d’un ambient més tranquil i centrat en les persones, a més dels efectes positius que s’espera que tendrà per a la restauració i comerços de la zona. Es tracta d’una mesura amb una visió cívica per connectar el poble amb la platja. «El carrer Bordils s’ha comportat històricament com una carretera que separava el poble de la platja. Cosim aquesta ferida i ho feim aprofitant aquesta actuació urbanística donant importància als vianants», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Es tracta d’una iniciativa amb una forta implicació comercial i turística que «estam davant d’una de les vistes més belles del Llevant de Mallorca i ho volem potenciar per a la gent que hi viu i la gent que ens visita», ha afegit Llodrà.

La mesura serà efectiva a partir de l’obertura del carrer Bordils, que s’espera que sigui les properes setmanes. La Policia Local serà l’encarregada de cada dia fer efectiu el tancament del carrer Bordils al trànsit rodat durant les hores fixades, amb dues barreres que s’instal·laran a l’alçada del carrer de la Concepció i del carrer Port. L’únic vehicle motoritzat que podrà passar pel carrer Bordils durant les hores que estigui tancat al trànsit rodat serà el bus de línia de Transports de les Illes Balears, que també haurà de respectar la limitació de velocitat i la prioritat per a vianants.

Als voltants d’aquesta àrea hi ha tres zones d’estacionament: l’aparcament de la costa d’en Blau, l’aparcament soterrat de la plaça de l’Aljub i l’aparcament de l’assecador de xarxes.

La mesura, ha explicat el batle de Manacor, compta amb el vist-i-plau dels tècnics municipals i s’ha compartit amb la Junta de Districte, veïnats i comerciants de Porto Cristo.

Obres

El delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal, ha informat que l’empresa que executa les obres de la primera línia de Porto Cristo ha sol·licitat una tercera pròrroga al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor fins dia 23 de juny per acabar el carrer Colom. Pel que fa al carrer Bordils, ja només s’està pendent dels darrers acabats per poder obrir-lo de manera imminent. Actualment, els serveis tècnics del departament d’Urbanisme estan estudiant aquesta petició.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad