Espectacular cerimònia de la Universitat Oberta per a Majors de la UIB

Aquest divendres 3 de juny s’ha duit a terme l’acte de lliurament de certificats als alumnes que han participat del cicle de conferències de la Universitat Oberta per a Majors de la UIB enguany. L’acte ha estat presidit pel batle Miquel Oliver, el Dr. Antoni Gamundí, director del programa UOM-UIB, i Artur Aguiló, regidor delegat de Gent Gran.

En els seus respectius parlaments han lloat la voluntat de seguir aprenent durant tota la vida que han demostrat els alumnes graduats, així com la importància de la transferència del coneixement des de la universitat cap a la societat, en tots els àmbits. A dia d’avui ja no s’entén com abans que en tenir una avançada edat ja no queda res per fer, avui l’edat madura és activa, tant en la realització de nombroses activitats de lleure com en el cultiu de la ment. A més, han posat de manifest que les persones majors són la primera línia de defensa de la nostra cultura, el nostre patrimoni i la memòria col·lectiva, i que com a tals els devem ser qui som.

Aquest esdeveniment s’ha realitzat al pati del casal de Can Frau, en ple centre de Manacor, gràcies a la generositat de Maruja Frau i Pedro Riera, i de la seva família, que no han dubtat a posar a disposició del poble aquest espai tan especial. L’organització ha estat del Departament de Gent Gran i del Centre Universitari, de l’Ajuntament de Manacor.

Durant l’acte ha actuat la Coral Schola Cantorum i la Coral Sant Miquel de Campanet, interpretant el Canticum et oratio fidei nostrae, d’Antoni Sancho; l’Himne mallorquí, escrit per Maria Antònia Salvà; l’Himne al Beat Ramon Llull, amb lletra de Llorenç Riber; i Dona nobis pacem, de Mozart, tan present en els nostres dies amb la guerra d’Ucraïna. Han tancat l’acte dempeus tots els assistents amb el cant del Gaudemus Igitur, l’himne universitari, com pertoca en un acte acadèmic. El públic assistent ha gaudit de les fantàstiques actuacions corals, premiant-les amb una sonora ovació, malgrat en algun moment de l’acte caigueren algunes gotes d’un cel inestable, demostrant la professionalitat dels cantaires sense interrompre ni un moment l’actuació.

Des de la creació del programa de la Universitat Oberta per a Majors l’any 1999, el Centre Universitari de Manacor hi ha format part, impartint-se a Manacor cada any vàries conferències de temàtiques intencionadament variades. El cicle de conferències de la UOM a Manacor ha comptat aquest 2022 amb les conferències de la Dra. Ana María González (Dolor crònic i envelliment), el Dr. Francisco Javier Capó (El futur de les pensions), la Dra. Joana Cursach (La pol·linització de les plantes: recompenses i guanys), el Dr. Antoni Marimón (Manacorins que anaven a fer l’Havana) i la Dra. Júlia Roman (Manacor a través dels seus monuments). És molt destacable el fet que en cap d’aquestes conferències l’assistència ha estat inferior a 50 persones.

Així i tot la pandèmia de la COVID-19 ha significat un dur revés per al programa, que en l’edició de 2019 havia aconseguit arribar a 131 inscrits, mentre que aquest any s’ha hagut de lamentar l’absència de nombroses persones que durant la pandèmia ens han deixat i eren fidels a les conferències universitàries des de feia molts anys. Enguany dels 60 inscrits, han estat 46 els alumnes que han aconseguit els seus diplomes després d’haver assistit com a mínim al 80% de les conferències, encara que no hi ha cap dubte que en properes edicions es recuperarà novament la participació a la que s’havia arribat en època pre-pandèmica.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad