Manacor es retroba amb la seva fira més populosa i comercial

La XXIX Fira de Primavera congrega milers de persones ansioses de bon temps i vida social en un diumenge assolellat, esportiu, artesanal i comercial

 

El rectangle format per les avingudes del Parc, el Baix des Cós, el passeig Antoni Maura i el carrer de l’Amargura ha tornat a ser, tres anys després, la zona de trobada de milers de persones atretes per una de les fires més famoses i concorregudes del calendari primaveral mallorquí. Un desplegament comercial, ramader i esportiu que des de les deu del matí ha ofert propostes variades per a tota casta de visitants.

La part artesanal, potser la més esperada i que ha registrat un nombre més gran d’aventurers de diumenge a la recerca del seu ‘tresor’, ha omplit el passeig de Na Camel·la, arrecerat de la calor i la humitat pre-estiuenca entre arbres i tendals. Un bon lloc on parlar i comprar, planejar i retrobar-se després d’anys de restriccions. Al final del passeig el CEPA Llevant tenia oberta una exposició de mobles i objectes decorats.

El carrer Tià de sa Real i l’avinguda del Parc per la seva banda, han estat les de la maquinària agrícola (cada vegada menys present) i dels automòbils tant nous com els sempiterns clàssics, que se n’han diut la major part de fotografies entre els renous de les casetes de menjar i beguda i de les atraccions de fira muntades a les dues esplanades davant la plaça Madrid.

La zona més propera a l’església parroquial dels Dolors ha estat pel menjar i el comerç més local on, com ja va passar aquest dissabte, els establiments manacorins han tret també els seus estocs al carrer i entre ofertes han anat atrapant les mirades cap a allò nou. Un gran sabor de boca entre olives, formatges o neules artesanals de cara a reposar forces a mig matí i continuar.

Seguint cap al Baix des Cós, la segona artèria més transitada de la vint-i-quatrena Fira i que ha donat visibilitat a tota una sèrie de clubs, gimnasos i associacions esportives que han pogut mostrar així, fins a les set de l’horabaixa, el que són i representen dins del teixit manacorí i de passada atreure nous practicants que, en poques passes, han pogut veure un gran ventall de modalitats, des d’escalada fins a bàsquet, passant per voleibol, escacs, atletisme o activitats subaquàtiques.

Per arrodonir la Fira, l’ajuntament de Manacor ha organitzat també una sèrie de visites guiades, a càrrec de l’experta Magdalena Sureda, a través de la ciutat i posant més èmfasi als llocs i paratges menys explicats però igualment definitoris del centre urbà. Una immersió per la història, curiositats i mirades cap amunt per conèixer allò que dia a dia ens passa desapercebut.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad