Manacor es retroba amb la seva fira més populosa i comercial

La XXIX Fira de Primavera congrega milers de persones ansioses de bon temps i vida social en un diumenge assolellat, esportiu, artesanal i comercial

 

El rectangle format per les avingudes del Parc, el Baix des Cós, el passeig Antoni Maura i el carrer de l’Amargura ha tornat a ser, tres anys després, la zona de trobada de milers de persones atretes per una de les fires més famoses i concorregudes del calendari primaveral mallorquí. Un desplegament comercial, ramader i esportiu que des de les deu del matí ha ofert propostes variades per a tota casta de visitants.

La part artesanal, potser la més esperada i que ha registrat un nombre més gran d’aventurers de diumenge a la recerca del seu ‘tresor’, ha omplit el passeig de Na Camel·la, arrecerat de la calor i la humitat pre-estiuenca entre arbres i tendals. Un bon lloc on parlar i comprar, planejar i retrobar-se després d’anys de restriccions. Al final del passeig el CEPA Llevant tenia oberta una exposició de mobles i objectes decorats.

El carrer Tià de sa Real i l’avinguda del Parc per la seva banda, han estat les de la maquinària agrícola (cada vegada menys present) i dels automòbils tant nous com els sempiterns clàssics, que se n’han diut la major part de fotografies entre els renous de les casetes de menjar i beguda i de les atraccions de fira muntades a les dues esplanades davant la plaça Madrid.

La zona més propera a l’església parroquial dels Dolors ha estat pel menjar i el comerç més local on, com ja va passar aquest dissabte, els establiments manacorins han tret també els seus estocs al carrer i entre ofertes han anat atrapant les mirades cap a allò nou. Un gran sabor de boca entre olives, formatges o neules artesanals de cara a reposar forces a mig matí i continuar.

Seguint cap al Baix des Cós, la segona artèria més transitada de la vint-i-quatrena Fira i que ha donat visibilitat a tota una sèrie de clubs, gimnasos i associacions esportives que han pogut mostrar així, fins a les set de l’horabaixa, el que són i representen dins del teixit manacorí i de passada atreure nous practicants que, en poques passes, han pogut veure un gran ventall de modalitats, des d’escalada fins a bàsquet, passant per voleibol, escacs, atletisme o activitats subaquàtiques.

Per arrodonir la Fira, l’ajuntament de Manacor ha organitzat també una sèrie de visites guiades, a càrrec de l’experta Magdalena Sureda, a través de la ciutat i posant més èmfasi als llocs i paratges menys explicats però igualment definitoris del centre urbà. Una immersió per la història, curiositats i mirades cap amunt per conèixer allò que dia a dia ens passa desapercebut.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad