Sergi López: “Les persones són bondadoses, si facilites la manera d’ajudar ho faran”

Sergi López no sap conjugar el verb aturar. És un cul inquiet… i això que la seva faceta com a metge de família al centre de salut de Porto Cristo requereix paciència. Però per sobre de tot felicitat, que aplica tant a la faceta professional com a l’esportiva, un subterfugi per als èxits més personals i solidaris. Per això el proper 11 de juny pujarà durant més d’un dia seguit, una vegada i una altra, les rampes del santuari de Sant Salvador de Felanitx. Un repte tan gran com el seu objectiu.

-28 hores hores seguides pujant i baixant Sant Salvador, vol dir que no són massa?

No, perquè és per una bona causa. Pens que ajudant els altres t’ajudes a tu mateix, els fas sentir bé i indirectament et sents reconfortat. Aportes un granet d’arena per fer un món millor.

-Anem idò al principi. En què consisteix el repte?

S’anomena Everesting Challenge, i ja és mític dins el món del ciclisme. Es tracta de pujar els 8.848 metres de desnivell de l’Everest, a partir d’una sola muntanya de qualsevol lloc del món. És a dir, pujar-la sense aturar tantes vegades com sigui necessari per sumar l’altura del cim més alt del planeta.

-Hi ha normes?

La principal és que no me puc aturar per dormir. Només posaré peu a terra quan necessiti descansar una mica i menjar.

-Però quan dugui més d’un dia pedalejant no pot ser perillós?

Estic preparat. Evidentment s’ha d’entrenar abans… i no tan sols física sino mentalment. Pensant en altres coses, fraccionant el repte i les hores en etapes o objectius més petits. Amb això i els ànims que aniré rebent durant tota la jornada estic segur que ho aconseguiré. Fa un parell de setmanes ja vaig pujar 23 vegades seguides el santuari de Cura (Algaida) durant vuit hores. Per veure si superava un altre esglaó mental. Encara que més important que la fortalesa mental és la passió i la il·lusió, sense això i treball i esforç seria molt complicat.

-Quantes vegades haurà de pujar i baixar la muntanya felanitxera?

Seran 27 vegades, perquè encara que Sant Salvador tengui més de 500 metres des del nivell de la mar, són 335 metres de desnivell, partint des d’abaix que diguem. Per això li deia que calcul que necessitaré entre 27 i 28 hores per aconseguir-ho. M’aixecaré a les 4 de la matinada per començar a pujar a les 7 del matí. Però va recompensa paga la pena, i a més Sant Salvador és una muntanya molt especial per a mi, la dec haver pujada més de 500 vegades només en bici.

-Em deia que l’objectiu és solidari, conti’m de què es tracta

Vull ajudar la família de la jove manacorina Catalina Romero, per poder pagar almenys part d’una cadira de rodes especial que li permeti més comoditat i qualitat de vida. Na Catalina pateix una paràlisi cerebral, va tenir complicacions en néixer que van fer que no pogués moure cap de les seves quatre extremitats; Tot aquests i altres problemes mai han estat impediment perquè somrigui. El repte vull que sigui una festa per na Catalina i la seva família. Per demostrar-lis que no estan sols i que hi ha gent que els estima i recolza. I també es tracta de donar visibilitat a les persones afectades per un cas de paralisi cerebral. La seva resiliència, fortalesa i ganes de viure són un exemple per a tots.

-Quant espera recaptar aproximadament?

No ho sé excactament. Però confio que entre tots poguem arribar a una bona xifra. Aquesta cadira especial de la que parlava i que necessita costa 7.181 euros, dels quals la Seguretat Social podria pagar només una part ínfima. El xassís ja val 2.400 euros i el coixí per evitar les úlceres 1.000, per posar-li uns exemples. Arribats a aquest punt voldria recordar que, tothom qui vulgui, pot ajudar ja sigui a través de donacions econòmiques per bizum 639674050 o bé mitjançant un ingrés al compte ES27 2100 0051 7802 0061 8043. També acudint a Sant Salvador a animar, està clar!.

-Creu en les persones

La gent té un cor enorme. Les persones solen ser bondadoses; només fa falta que algú els faciliti la manera d’ajudar i ho faran. En aquesta vida es tracta de ser bona persona.

-Parlava de fortalesa mental, però no li fa por baixar de nit estant cansat?

Vèncer la por, d’això es tracta en aquesta vida, no?. Evidentment a part del coneixement que tenc que cada corba de la muntanya, aniré equipat amb una bona il·luminació. A més l’avantatge del vespre serà que no hi haurà cotxes i podré ocupar més part de carretera. Vull disfrutar del dia, per això també intentaré anar acompanyat per amics i qui vulgui el màxim nombre de pujades possibles.

-Quin és el seu pla per menjar i hidratar-se. Cada quantes hores?

Cada quatre hores menjaré una mica, un entrepà o pasta, i també cada 50 minuts aproximadament una barreta energètica i sals. I després cada 10 minuts he de beure per mantenir-me bé. Per altra banda una cosa que vaig descobrir a l’Ultraman que vaig fer l’any passat i que me va anar molt bé quan tenia mal de cames, va ser una pomada especial que dóna molt calentor a les cames. A part de tot això també estaré pendent de la crema solar i dels canvis de maillot, que també són importants.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad