La font d’aigua potable suporta un ritme de 30 barrals de 8 litres cada hora

30 barrals de 8 litres de mitjana cada hora. Aquest és el ritme que havia de suportar l’única font d’aigua potable que hi ha al municipi de Manacor.

El nombre d’usuaris de la primera font d’aigua potable instal·lada per l’empresa municipal de serveis SAM el passat mes de desembre no ha aturat de créixer, fins al punt que es formen cues de persones que s’abasteixen de l’aigua potable de la planta potabilitzadora. Amb l’objectiu de millorar el servei a la ciutadania, la SAM ha instal·lat una segona font just devora l’actual.

Segons les estimacions de la SAM, durant les hores de màxima afluència d’usuaris s’omplen una mitjana de 30 barrals de 8 litres d’aigua cada hora. Això significa un important estalvi econòmic per a les persones usuàries, així com també en la producció de residus.

«Un dels motius de la gran demanda és la bona qualitat d’aquesta aigua, tant a nivell sanitari com de característiques organolèptiques, tal i com manifesta la bona acollida pels usuaris», assegura la presidenta de la SAM, Cristina Capó. L’aigua de la potabilitzadora pilot passa per diferents filtres que redueixen la càrrega de nitrats, així com també de minerals entre els quals s’hi troba la calç. L’aigua obtinguda amb aquest procés presenta una composició mineral semblant a les aigües minerals que es poden comprar a qualsevol establiment.

Les dues fonts estan obertes de 8 h a 20 h, coincidint amb l’horari de funcionament de la potabilitzadora, que proporciona en aquest període fins a 24 metres cúbics d’aigua potable per hora.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad