Localitzen elements fets pels germans Amer Servera a Sa Ferradura a finals del segle XIX

La desena campanya d’excavació al jaciment de sa Ferradura, que forma part del projecte Entre illes que desenvolupen l’Ajuntament de Manacor, l’Ajuntament de Ciutadella i l’Associació d’Amics del Museu de Manacor en els jaciments de sa Ferradura de Porto Cristo i Cala Morell de Ciutadella s’ha duit a terme durant aquest mes de maig. El projecte forma part de les línies d’investigació del Museu d’Història de Manacor i el Museu de Ciutadella.

Durant tres setmanes, s’ha dut a terme l’excavació de l’exterior de la murada on l’any passat ja s’havia localitzat una foganya amb diferents vasets característics de l’època de finals de l’edat del Bronze. La campanya d’enguany ha servit per localitzar i identificar elements de la intervenció que varen fer els germans Amer Servera a finals del segle XIX, ja que s’han trobat abocaments d’aquell moment.

De l’època d’utilització d’aquest espai (1.100-900 aC) s’ha constatat la presència d’un espai tancat, amb un portal i un passadís de circulació sota la murada que delimita les habitacions de la part més alta del jaciment. Encara no s’ha pogut determinar la funció concreta d’aquest passadís, però el seu descobriment incrementa encara més la complexitat arquitectònica del jaciment, ja documentada en campanyes anteriors. Aquesta diversitat d’estructures contrasta amb la major simplicitat que es documenta durant l’època de les navetes, que és l’etapa anterior de la prehistòria balear, i ens parla d’un moment de canvis socials i culturals.

A nivell material, les troballes no han estat abundants, ja que s’han excavat sobretot nivells d’enderroc situats a l’exterior de la fortificació. S’han localitzat diverses ceràmiques, eines de pedra i dos punxons.

 L’excavació finalitza aquest divendres encara que el proper mes de setembre es té previst fer una intervenció de neteja de vegetació a la part de terra ferma del jaciment.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad