El llibre sobre la història i les anècdotes del Mossèn Alcover

Aquest passat dissabte 21 de maig de 2022 es va presentar el llibre commemoratiu del 50è aniversari de l’IES Mossèn Alcover, ‘Àncora o palanca’, al Teatre Municipal de Manacor. Hi van ser presents docents actuals, antics professors, alumnes, antics alumnes, familiars, membres de l’APIMA i, per suposat, molts dels autors que han col·laborat en l’aventura. 

Jaume Gomila va exercir de mestre de cerimònies. Comparà el procés de creació de l’obra amb una novel·la d’Agatha Christie, o millor, en la perpetració d’un crim de conseqüències considerables. Per tant, amb un tarannà molt seriós, una veu profunda i un posat imponent, començà amb les seves indagacions.

Els acusats ja seien a la taula. D’esquerra a dreta: Faust Puerto, editor del llibre; Antònia García, la Missis, antiga professora d’anglès del centre; el senyor batle de Manacor, Miquel Oliver Gomila, que com a exalumne també tenia part de culpa; Antoni Gayà, que ha passat per tots els estadis de responsabilitat (alumne, professor i director del Mossèn) ; Jaume Capó, filòleg, escriptor i exalumne de molta anomenada; Maria Magdalena Gelabert i Miró, considerada la principal inductora del crim, acompanyada de Bel Mpunt Riera, una altra de les assenyalades amb el dit acusador del detectiu Gomila. Sempre acompanyats del públic, tan malefactor com els de la taula de l’escenari.

Ben prest, Maria Magdalena Gelabert, amb un gest que l’honora, va assumir que ella era la principal responsable dels fets. Va fer especial esment en recalcar allò que el llibre és: un recull de quaranta tres articles molt diversos sobre els records i les vivències dels autors, la història del centre i d’assaigs i creacions artisticoliteràries (i el que no és) una història lineal de l’IES Mossèn Alcover. Totes les col·laboracions van acompanyades de fotografies provinents de l’arxiu del centre.

Els mencionats es defensàren davant les preguntes capcioses del detectiu Gomila. Alguns llegiren la seva declaració per escrit i els altres contestaren a pèl. Fins que arribà el torn de Jaume Capó que, amb paraules assenyades, plenes de sentiment, divertides, amb una fina ironia i amor cap els fets que s’intentaven aclarir, ens deixà a tots amb el cor esglaiat.

També ajudaren molt en la defensa el grup d’alumnes del Batxillerat musical, una petita màfia dirigida per la transgressora Bàrbara Duran, que estrenaren l’himne commemoratiu del cinquantenari de l’IES Mossèn Alcover, i de Jantià, que és reafirmà en que ell és fill del Mossèn. 

Al final, el detectiu Gomila declarà culpables a tots. I els va fer firmar un paper com mentre acceptaven que el blau lilós de l’institut era horrorós per tal de deixar-nos en llibertat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad