La pudor de ‘gallinassa’ torna a omplir els carrers manacorins

Procedent de la zona de Son Suau on els excrements es mesclen amb terra

 

Una any més arribades aquestes dates, les queixes per la mala olor que arriba els vespres a Manacor ha tornat a ser un tema recurrent de conversa i malestar. La culpable és novament la ‘gallinassa’ o els excrements de gallina que s’han abocat per tones a la zona de Son Suau (just darrere Sant Cirga) devora la carretera entre Manacor i Porto Cristo. Uns abocaments que ja estan en coneixament de l’AMAS (tècnics de Medi Ambient del Govern) i de la direcció general de Recursos Hídrics.

Com ja va passar als mesos de març i juliol de 2020, una coneguda empresa manacorina dedicada al sector ha abocat els excrements de gallina a terres que en teoria han de ser productives. I precisament això és el que Medi Ambient haurà d’investigar, si la proporció de tones per metre quadrat sobrepassa els límits permesos per la llei agrícola, i si efectivament la ‘gallinassa’ serveix d’abonament per a la producció agrària, o simplement s’hi ha abocat com si fos un femer.

Al mateix temps, com dèiem, preocupa i molt que les filtracions d’excrements puguin arribar als aqüífers propers als pous de suministre de Son Tovell (aigua potable que arriba a Porto Cristo), per això caldria també una investigació per part de Recursos Hídrics.

Fa anys que els veïnats de la zona de Son Suau han alertat el departament de Medi Ambient municipal a la recerca d’una resposta coherent, emprenyats per les males olors contants. Segons explica el regidor responsable de l’àrea, Sebastià Llodrà, tant els tècnics com la Policia Local ja hi han fet acte de presència en moltes ocasions i saben on és.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad