El metge Sergi López pujará 27 vegades seguides Sant Salvador per arribar a l’Everest

Aquest és el nou repte solidari de Sergi López Piqueras, metge de família al centre de salut de Porto Cristo, per tal de recaptar fons per a una bona causa, facilitar la vida i la mobilitat de la manacorina Catalina Romero.

Sergi López és metge. Sergi López pujarà l’Everest en bicicleta. Sergi López no sortirà de Mallorca per fer-ho. I no estam parlant de realitat virtual ni d’aconseguir-ho enganxat a un ‘rodillo’ o una pantalla… ni parlar-ne. El seu repte tendrà corbes, suor, asfalt, desnivells i molt de cor. Un projecte majúscul per una bona causa.

“Estic preparat” diu amb un somriure mentre explica el seu darrer entrenament pujant 23 vegades seguides el santuari de Cura (Algaida) durant vuit hores. Un esglaó mental decisiu abans d’arribar al cim més alt del món. L’Everesting Challenge, mític al món del ciclisme, consisteix a pujar els 8.848 metres de desnivell del mite triant una sola muntanya de qualsevol part del món, per pujar-la sense aturar tantes vegades com faci falta fins a sumar l’altura. “No me puc aturar per dormir. és una de les normes. Només ho faré quan necessiti descansar una mica i menjar”.

Traduït en geografia i cronòmetre, el proper dissabte 11 de juny el doctor López haurà de pujar 27 vegades els 335 metres de Sant Salvador (Felanitx) si vol aconseguir l’objectiu marcat: ajudar la família de la jove Catalina Romero per poder sufragar “almenys en part” una cadira de rodes especial que li permeti més comoditat i qualitat de vida.

“Calcul que necessitaré entre 27 i 28 hores per aconseguir-ho”, cosa que significa que començant a les 7 del matí suposarà tot un dia i una nit de fortalesa física i mental amb una recompensa tan lloable com infinita. “Sant Salvador és una muntanya molt especial per a mi, és màgica. Hi hauré pujat unes 500 vegades o més… ja reconec cada arbre, cada corba. Tot, fins i tot la grava”, explica amb una il·lusió impossible d’amagar.

I aquí és quan emana la història, la motivació per la qual Sergi vol ‘maltractar’ el seu cos entre repeticions monòtones penjat sobre el nivell del mar a 7.575 quilòmetres de l’Himàlaia. “La mare de na Catalina és la perruquera de la família”, comença, “ella sap què és lluitar de veritat. Per això quan fa un any jo estava passant per un mal moment psicològic a l’Ultraman solidari a favor d’Aspanob, el seu missatge d’ànim va fer que m’adonés del valor de les coses que feim per superar les dificultats del dia a dia”.

López, que sap dels problemes de mobilitat de na Catalina, aviat es va oferir per recaptar tots els diners que pogués a través del que el fa feliç. “Si ho penses fes-ho”, respon amb fermesa, “vèncer la por, d’això es tracta en aquesta vida, no?”. Complicacions en néixer van fer que Romero no pogués moure cap de les seves quatre extremitats; això, una escoliosi severa i problemes de deglució, no són impediment però per somriure ni per intentar millorar-ne el desplaçament amb els menors problemes possibles.

La Seguretat Social podria pagar només una part ínfima de la cadira especial que necessita i que costa 7.181 euros. “El xassís ja val 2.400 euros i el coixí per evitar les úlceres 1.000”. Amb la qual cosa arribats a aquest punt és important recordar de quina manera, qualsevol que vulgui, pot ajudar en Sergi a cristal·litzar la seva gesta, ja sigui a través de donacions econòmiques per bizum 639674050 o bé mitjançant un ingrés al compte ES27 2100 0051 7802 0061 8043 “o també acudint a Sant Salvador a animar… quan els vagi millor, hi seré tot el dia! [somriu]”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad