Aquests són els actes i els horaris de les noves Fires i Festes de Manacor

Les Fires i Festes de Primavera tornen amb tota la força i il·lusió en la primera edició posterior a la pandèmia i ofereixen prop de 70 actes per a tots els públics, concerts, gastronomia, cultura, cultura popular, jocs, esports i una fira que omplirà tota la ciutat de productes artesans, alimentació, animals, vehicles nous i d’època. Enguany, d’ençà del 2019, els Cossiers tornaran a ballar al carrer, i els podrem tornar a acompanyar en el seu recorregut per Manacor.

Clicau aquí per veure els horaris de tots els actes

PROGRAMA FIRES i FESTES 2022

Es tracta d’unes Fires i Festes «que no serien possibles sense la implicació de totes les delegacions que conformen el consistori», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver. El proper 27 de maig el pregó de les Fires i Festes i la sortida dels Cossiers donaran el tret de sortida d’una edició marcada per actes festius, culturals, esportius, educatius, gastronòmics, artístics i comercials. El Claustre de Sant Vicenç Ferrer tornarà a acollir el pregó, després que l’any passat va haver de traslladar-se al Parc Municipal per poder complir amb les mesures sanitàries que regien en aquell moment.

El batle de Manacor ha revelat qui serà el pregoner d’enguany: Sergio Tejera Parra ‘Chen’. «L’elecció d’en Chen com a pregoner neix de la idea de reflectir el Manacor divers, inclusiu i plural, i donar veu a les persones nouvingudes que formen part del Manacor actual», ha explicat. «Ens agradarà sentir com una persona que vivia a Madrid i feia feina en el sector audiovisual va decidir venir a viure a Manacor i fer-hi la seva vida, saber com veu Manacor», ha afegit. 

El programa de les Fires i Festes que s’ha presentat aquest dimecres matí per part del batle, Miquel Oliver; el delegat de Festes, Artur Aguiló; el delegat de Fires, Carles Grimalt; i la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló, compta també amb la participació d’Àngels Puig, mestra i primera dona que va ballar amb els Cossiers de Manacor, per fer la salutació de les festes juntament amb el batle.

«Les Fires i Festes tornen enguany per primera vegada a la normalitat», ha destacat durant la seva intervenció el delegat de Festes, Artur Aguiló, que ha expressat “la il·lusió i responsabilitat que comporta aquest fet, amb un programa pensat per a tots els públics i amb la col·laboració de diferents col·lectius”. Gràcies a això es podrà reprendre un dels actes més estimats com és el de la trobada de gegants, que partirà en cercavila pels carrers de Manacor el proper 28 de maig horabaixa. Tornen també enguany la trobada de gent gran, que tendrà lloc al Parc Municipal, la nit de cultura i gastronomia organitzada per la Confraria de Tastavins, el tast de vins D.O. Pla i Llevant, la Diada castellera, el concert de Renou Col·lectiu i la desfilada de comparses i carrosses, entre d’altres actes destacats i diversos.

Un dels actes destacats de les Fires i Festes d’enguany serà la inauguració de l’skate parc, el dissabte 28 de maig, on durant tot el dia hi haurà competicions, concerts i activitats. 

Una de les novetats d’enguany serà la Quintada 2010, una festa de comiat per als infants que acaben l’etapa de Primària i comencen l’educació Secundària el curs que ve. Les associacions de famílies d’alumnes de tot el municipi i l’Ajuntament organitzen un horabaixa d’activitats de lleure, aventura i música el proper divendres 3 de juny horabaixa al Parc Municipal. 

La Gran festa de les Fires i Festes, horabauxa i revetla, tendrà lloc dissabte 28 de maig a partir de les 17 h a la plaça de Ramon Llull, amb l’actuació de diversos grups i discjòqueis.

La Fira de Primavera se celebrarà enguany el diumenge 29 de maig de 10 h a 20 h. El delegat de Fires, Carles Grimalt, ha destacat la varietat temàtica i de productes que s’hi oferirà i que ompliran Manacor. Així, el passeig de Na Camel·la concentrarà la fira artesana i tradicional, el carrer de l’Amargura i la plaça des Cós comptaran amb la zona de menjar i comerç local, l’avinguda de Baix des Cós comptarà amb la fira de l’esport, l’exposició d’automòbils es podrà visitar a l’avinguda del Parc, mentre que al passeig del Ferrocarril s’hi instal·laran els cotxes i motos clàssics i d’època. Així mateix, a la zona del centre els comerços de Manacor trauran els seus estocs al carrer durant tot el dia.

Cartell dels Cossiers

Per vintè any consecutiu, l’Escola Municipal de Mallorquí ha convocat el concurs de cartells dels Cossiers adreçat a alumnes escolaritzats al municipi de Manacor nascuts entre 2001 i 2007. L’objectiu del concurs és donar a conèixer aquesta dansa ritual del municipi i alhora convertir el treball guanyador en el cartell que anuncia les sortides dels Cossiers, que enguany són divendres 27 de maig (dia del pregó de les Fires i Festes) i diumenge 5 de juny (dia del St. Crist i Cinquagesma). Com a novetat, enguany s’ha incrementat l’import del primer premi a 400 €.

El guanyador és Daniel Troya Lucumberri, de 2n de Batxillerat de l’IES Mossèn Alcover, i els dos dissenys finalistes són de Miquel Veny Moragues i de Lucía Díaz Hernández també de l’IES Mossèn Alcover. Els premis consisteixen en 400 € per al guanyador i 50 € per a cada finalista. L’entrega de premis tendrà lloc dilluns dia 30 de maig a les 18 h a l’Escola Municipal de Mallorquí.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad