L’Ajuntament dóna quatre setmanes de pròrroga per acabar les obres de Porto Cristo

Entre protestes, retrets i manca de planificació. Així han passat els sis mesos d’obres a la primera línia de Porto Cristo que afecten el carrer Bordils, Colon i el passeig de la Sirena, que en teoria haurien d’haver acabat aquest 19 de maig. En canvi i amb la temporada turística oficiosament començada i els negocis ja oberts, no conclouran fins d’aquí a quatre setmanes… si tot va bé.

I és que l’ajuntament de Manacor ha hagut d’aprovar una pròrroga de quatre setmanes més per evitar problemes i que les obres poguessin quedar paralitzades en ple estiu: “L’empresa ens va demanar sis setmanes i n’hi donam quatre. Ara la prioritat és que acabin”, explica la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa.

L’any 2021 l’empresa Coptisa SL va guanyar el concurs per acometre el projecte de remodelació, el principal motiu del qual és arreglar les canalitzacions i pluvials d’una vegada per totes, per 877.967,93 euros. Una xifra que va fregar la baixa temerària ja que l’import inicial de licitació era de poc més de 1.080.000 euros.

“Hi ha hagut una manca evident d’efectius i de planificació. Les obres havien de començar el passat 19 de novembre i no ho van fer fins a finals d’aquell mes. S’havia d’haver estat més a damunt i així no hauríem de donar ara un mes de pròrroga amb la temporada turística damunt i molts negocis afectats”, recorda la regidora de l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC-SyS), Antònia Llodrà, que lamenta que en molts moments “no s’ha fet feina al ritme que tocava”.

Demanda

Un problema que, a més de a veïnats i turistes, afecta de manera evident a la dotzena de negocis de la primera línia, que veuen com ja han hagut de tornar a contractar el seus treballadors fixes discontinus aquest mes de maig, però les seves caixes estan molt per davall del que preveien enguany per aquestes dates. Cosa que fa que ara vulguin unir-se per plantejar una demanda conjunta al consistori que els compensi de les pèrdues.

De fet fa dos plens municipals l’Ajuntament va votar a favor d’una proposta d’AIPC-SyS per plantejar ajudes de compensació, que encara ara no s’han fet efectives ni s’han esbossat. “Està clar que les taxes municipals no poden ser eliminades tècnicament, però sí que es poden arribar a acords de compensació en l’ocupació d’espais, el fems o la neteja”, continua Llodrà, que no creu que ni el carrer Colon ni el passeig de la Sirena acabin a temps.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad