La Policia ja té una ‘sala amable’ per a nins i mares víctimes de violència

La nova inspectora en cap de la Policia Nacional de Manacor, Janka Jurkiewicz, és la responsable de la Brigada Local de Seguretat Ciutadana

 

“Si el nin està nerviós la mare també. Aquestes són petites coses que ajuden moltíssim”, explica Janka Jurkiewicz, la nova inspectora en cap encarregada de la Brigada Local de Seguretat Ciutadana de la Policia Nacional de Manacor, mentre presenta la nova ‘sala amable’ estrenada per la comissaria per fer-ne més senzilla l’estada en els moments complicats de plantejar una denúncia per violència de gènere.

“Un espai senzill però que neix de la implicació i col·laboració i amb la finalitat principal de no mesclar les víctimes amb els possibles agressors durant el procés”, assenyala el cap de la comissaria, Gustavo Cervero, que ha rebut avui dimarts tant al batle de Manacor , Miquel Oliver, com al president de la Fundació Hadas Kids, Miquel Àngel Villalonga, per mostrar-los la nova estància i el paper que Jurkiewicz té des de fa gairebé dos mesos a la capital del Llevant.

Una responsabilitat que aviat serà conjunta també amb la Policia Local de Manacor, per tal de formar equip actiu al programa VioGen contra la violència de gènere. En aquests moments i segons les dades de la Policia Nacional a Manacor es presenten entre 10 i 15 denúncies mensuals en aquest sentit, “tot i que hi ha temporades que poden arribar a més d’una diàries, sobretot a l’estiu”, apunta el subinspector Jaume Riera, responsable a Manacor de la UFAM o Unitat de Família i Atenció a la Dona.

El batle de Manacor ha donat les gràcies tant a la Fundació Hadas com al cos policial per “la sensibilitat demostrada sempre en aquest tema, que cada cop ajuda més a la conscienciació social. Es tracta de crear un espai tan còmode com sigui possible en moments tan desagradables”.

“Actualment a Manacor hi ha unes 120 persones protegides per violència de gènere”, recorda Cervero, amb la col·laboració de nou agents i la implicació activa de l’Ajuntament “en un tema tan delicat i preocupant”.

Per la seva part, el president de Hada Kids, que protegeix nins i mares en crisi d’exclusió i qualsevol tipus de perill relacionat, ha subratllat “la importància d’una sala amable” que no crei un espai hostil per al petit”. Un despatx habilitat i ambientat amb decoració infantil, llibres i jocs.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad