El ‘frikisme’ conquesta Manacor

Jocs de taula, arcades, concursos de videojocs, de cosplay, el cotxe dels Caçafantasmes o una reproducció de la mítica cadira de Joc de Trons han colonitzat aquest dissabte els voltants del claustre de Manacor. Milers de persones aniran recorrent escalonadament durant dotze hores (de les deu del dematí a les deu del vespre) els llocs i demostracions del Manafreak, la primera festa de l’orgull friki local.

Ja des de la primera hora, l’escenari muntat perquè els més petits ballessin davant una pantalla gegant imitant els moviments del videojoc, no va aturar d’aglutinar famílies. Amb la música activada i les bateries carregades, desenes de joves es van anar preparant per al concurs de cosplay o l’art de disfressar-se de la manera més fidedigna possible dels personatges favorits del manga i l’anime japonès.

Mentrestant, les espases metàl·liques ressonaven al mig de la galeria barroca del claustre de Sant Vicenç Ferrer, on es va anar desplegant una espectacular demostració d’esgrima medieval molt realista, encara que amb contrincants vestits de forma més aviat onírica.

Cápsula del temps

Passejant entre simuladors de conducció i torneigs de futbol virtual, a les dotze del migdia s’ha duit a terme l’enterrament d’una càpsula del temps. El regidor l’impulsor del Manafreak, Carles Grimalt, ha estat el mestre de cerimònies que ha procedit a omplir la càpsula hermètica de records contemporanis, pendrives o fotos. Un recipient que no podrà ser obert fins d’aquí a 50 anys, és a dir fins al 16 de maig del 2072.

No hi va haver temps ni per a l’avorriment ni per a la fam, ja que a la plaça veïna Pares Creus i Font i Roig es van col·locar els ja habituals ‘foodtrucks’ amb oferta variada de menjar i beguda que va proveir els estómacs de tots els assistents durant l’horari de la fira.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad