Exitosa conferència d’Antoni Ferrer Vallespir a s’Agrícola

El periodista i director de la mítica revista Perlas y Cuevas, Antoni Ferrer Vallespir, va impartir aquest dimarts a s’Agrícola la conferència titulada 110 anys des que Manacor és Ciutat i l’ajuntament Il·lustríssim’.

L’acte va començar amb una projecció de fotografies relacionades amb la ciutat i municipi en un període que anava des de finals del segle XIX fins als anys setanta del segle passat. A continuació el metge Bernadí Bou va presentar el conferenciant.

Bou va destacar la seva vessant com a periodista, de promotor d’una infinitat d’actes culturals i custodi d’un dels principals arxius de la nostra ciutat. I en relació a la conferència, que una de les seves principals curolles és la recerca sobre esdeveniments que han afectat la nostra ciutat al llarg del segle XX.

Antoni Ferrer va començar la seva xerrada llegint els decrets de l’any 1912 on es declarava Manacor com a ciutat així com del telegrama que el polític liberal, Alexandre Rosselló, va enviar al consistori per assabentar al regidors del nomenament. Després va fer un repàs a alguns fets que havien tengut lloc al món en aquella època i a la situació política del nostre país, on la rivalitat i l’alternança entre conservadors i liberals era la característica principal.

Per acabar el conferenciant va parlar de com era Manacor en aquell temps: una terra eminentment agrícola i pobre on una part important de la població va haver d’emigrar a Amèrica. També va fer esment al paper de Mossèn Alcover com a director i polemista de la revista conservadora La Aurora .

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad