L’Ajuntament reforçarà la vigilància policial per no deixar aparcar al Convent

L’ajuntament de Manacor emetrà una instrucció interna per a tots els seus treballadors perquè no aparquin a l’espai peatonal de la plaça des Convent. Així ho va explicar aquest dilluns el responsable polític de la Policia Local, Joan Gaià, que ha advertit que si “ni el batle ni els regidors hi aparquen, tampoc ho han de fer els treballadors”.

Fa mesos que vehicles municipals, particulars, comercials o fins i tot de la Policia Local, estacionen durant hores a la plaça on hi ha el claustre, les oficines municipals i l’església barroca del convent de Sant Vicenç Ferrer. Una imatge que a més d’il·legal crea un greu perjudici estètic a una zona històrica i patrimonial, adoquinada i plantejada com a espai lúdic i de tranquil·litat.

“S’ha convertit en habitual veure cotxes i vehicles de la casa aparcats davant l’església. Això perjudica la imatge de l’entorn i infringeix les normes”, recorda la portaveu de El Pi a Manacor, Catalina Riera, que no entén com “havent-hi un punt de càrrega i descàrrega aprop a 50 metres”, s’hagi d’omplir diàriament l’espai de cotxes, furgonetes i camions. “Jo mateixa he hagut de cridar l’atenció a algun conductor… no té cap sentit”.

Gaià, que ha anunciat que es reforçarà la vigilància policial, “aprofitant que ara hi ha agents que patrullen a peu pel centre”, també planteja reforçar la senyalització de prohibit aparcar “intentant trobar un equilibri amb l’espai, tampoc es tracta de pintar una retxa groga de dalt abaix, però sí trobar la fórmula adient”.

La plaça

Oberta després de la desamortització eclesiàstica per formar part després de l’entrada del vell consistori, pren el seu nom del convent de Sant Vicenç Ferrer, administrat fins a l’entrada del segle XXI pels pares Dominics. Fins al projecte ZPR aquest va ser el darrer espai (conjuntament amb la plaça Font i Roig) guanyat als cotxes.

Fou al 2015 quan el primer pacte d’esquerres va retirar les places d’aparcament exclusives per a regidors i el 2018 (sense una ordenança clara) quan l’Ajuntament del PP-El Pi-AIPC va decidir empedrar i tallar el pas.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad