Adéu als Sementals, benvinguts al nou Simó Ballester!

Adéu als Sementals, benvinguts al nou Simó Ballester. Aquesta podria ser ben bé la frase d’entrada per definir el canvi d’ús d’un edifici, hereu del quarter militar preexistent, i que ara mira al futur amb ulls docents i musicals, com a ampliació del col·legi públic. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i FP, Martí March, ha inaugurat avui a Manacor l’ampliació del centre integrat d’infantil i primària amb estudis elementals de música.

Alumnes i mestres del Simó han mostrat les aules i tocat diversos instruments en grup, des dels xelos als violins passant per les flautes travesseres, amb els quals han interpretat distintes peces adaptades a les seves edats i entre les quals ha destacat el clàssic del grup Queen ‘We will rock you’

Aquestes obres han suposat l’adequació de l’edifici dels Sementals per a ús docent. L’edifici s’ha integrat a l’escola actual, amb les adaptacions necessàries per dur a terme l’activitat com a centre integrat de música, i l’ampliació dels espais exteriors per destinar-los a pati escolar. El projecte ha implicat una inversió de més de 2,3 milions d’euros, que inclouen l’abonament de 666.995 euros a l’Ajuntament per a la cessió d’ús de l’edifici, 1,6 milions per a les obres d’ampliació i 30.960 euros per a la dotació de mobiliari.

La presidenta ha destacat que la incorporació dels estudis elementals de música fan d’aquest un “centre referent i d’excel·lència”, amb un “projecte pedagògic diferent, nou i que crea oportunitats per als nins i nines”. Armengol ha mostrat el compromís del Govern de continuar apostant pel projecte.

“Els recursos més ben invertits són aquells que es destinen a l’educació”, ha afegit la presidenta, per recordar que durant els darrers set anys la inversió del Govern en educació ha estat “molt intensa” i que les dades educatives són de cada vegada millors. Mentre que March ha agraït la paciència de famílies i docents i els ha felicitat per la feina que han duit a terme aquests anys.

345 alumnes

El CEIPIEEM  Simó Ballester és un centre de dues línies d’educació infantil i primària amb 345 alumnes. Des del curs 2016-2017 ofereix el segon cicle d’educació infantil (de 3 a 5 anys) i ha incorporat un programa integrat d’educació musical des de l’educació infantil (a partir de 3 anys). El fet de ser un centre integrat de música implica que el centre imparteix els ensenyaments generals conjuntament amb els ensenyaments elementals de l’especialitat de música. Actualment és un dels dos centres públics de les Balears que ofereix aquest ensenyament integrat de música.

Aquesta especialització comporta una dotació addicional de professorat de música de primària i de professorat del cos de música i arts escèniques, que el curs 2021-2022 ha suposat una despesa de 261.000 €. Aquesta dotació s’incrementarà de curs en curs fins al curs 2024-2025, en el qual es completarà la implantació dels estudis de música. Un cop estiguin completament implantats, el nombre de professors addicionals del cos de música i arts escèniques serà de 15 professors a jornada completa, fet que suposarà una inversió de 720.000 € anuals.

Reforma integral de l’antic edifici dels Sementals

Amb aquesta ampliació, a la planta baixa de l’edifici dels Sementals subiquen les estances destinades a l’escola infantil: 6 aules, 2 sales de psicomotricitat, els banys d’alumnes i de personal, a més de dues estances auxiliars. A més, hi ha una zona de vestíbul d’accés per a les estances situades a la primera planta.

La primera planta està destinada a l’activitat musical i compta amb aules d’assaig individual, sala de professors, banys, magatzem, recinte per a instal·lacions i l’ascensor que comunica els tres nivells de l’edifici. A més, a la façana del carrer de Lepant se situen dues aules d’estudis no instrumentals, una estança que té ús de fonoteca, videoteca i biblioteca i una sala destinada a usos polivalents. Pel que fa al soterrani, tindrà l’ús principal d’aparcament.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad