L’IES Manacor es premiat per la seva implicació mediambiental

La imatge

 

La conselleria de Medi Ambient ha entregat aquest dijous els premis Centres Educatius Vers el Desenvolupament Sostenible, on l’IES Manacor ha obtingut el segon premi dotat amb 2.000 euros.

En total, vuit centres han estat guardonats en les dues categories dels premis: la global, que reconeix la trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre i en la implicació en la millora de l’entorn; i l’específica, que reconeix una actuació destacada o de referència d’un dels eixos temàtics proposats en la convocatòria corresponent. A la d’enguany, l’eix proposat és la lluita contra la crisi climàtica.

El primer premi de la categoria global, dotat amb 3.000€, és per a l’IES Joan Ramis i Ramis (Menorca), que va guanyar un altre premi en la segona edició, i l’EI Es Fameliar (Eivissa). En el primer cas, destaca el protagonisme de l’alumnat en els diferents projectes per a la sostenibilitat, fet que suposa que siguin els impulsors del Programa al centre. A Es Fameliar, sobresurt el treball dut a terme per tota la comunitat educativa, l’aspecte ecosocial del projecte i que els boixos treballin els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El segon premi, de 2.000 €, és per a l’IES Manacor (Mallorca), que ja va ser premiat en la primera edició dels premis, on s’han dut a terme projectes compartits i contextualitzats amb centres d’altres territoris, i els delegats ambientals dinamitzen i proposen accions per enfortir el projecte ambiental. i per al CEIP Nicolau Calafat (Mallorca). El centre organitza des de l’any passat la carrera solidària Gotes pel Níger i participen, des del 2013, amb la campanya de recollida de mòbils usats de la Fundació Jane Goodall.

El tercer premi, dotat amb 1.000€, és per al CEIP Es Puig (Mallorca), pel seu compromís amb Lloseta, involucrant-se en la neteja d’espais del municipi. El curs passat es van adherir al projecte Erasmus per la lluita contra el canvi climàtic i van fer un important esforç per digitalitzar l’escola.

Pel que fa a la categoria específica, el primer premi, també de 3.000€ ha estat per l’IES Sineu (Mallorca), que destaca per la feina duta a terme durant els quatre anys en un projecte de repoblació amb arbres i vegetació autòctona de 2.500 m2, que és una prolongació del pati existent, treballar la seva biodiversitat, estudiar-ne la successió biològica i permetre alhora una educació ecosocial.

El segon premi, dotat amb 2.000€, s’ha atorgat a l’IES Bendinat (Mallorca), on han creat ecoaula exterior amb la participació de tota la comunitat educativa i entitats externes. Aquesta acció ha suposat la integració de l’educació per a la sostenibilitat en el projecte educatiu de centre i la seva inauguració en les I Jornades Ecoambientals de l’Institut.

El tercer guanyador, amb 1.000€ de premi, ha estat el CEIP Ses Bassetes (Mallorca), que ha habilitat un espai que amplia el pati del centre, i en el qual ha participat tota la comunitat educativa.

La convocatòria d’aquest premi es va impulsar des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori per primera vegada el 2017. La d’enguany és la quarta que es fa, ja que el 2020, a causa de la pandèmia, no n’hi va haver. Tots els centres premiats en aquesta edició, amb l’excepció del CEIP Nicolau Calafat, participen també del Programa de Centres Ecoambientals.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad