Les càmeres ZPR no estaran llestes fins després d’estiu

“No tenim pressa, ha estat un tema en el que hem volgut anar poc a poc”, explicava fa uns dies el batle de Manacor, Miquel Oliver, respecte la instal·lació de les càmeres de control d’entrada als distints carrers d’accés a la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) del centre de Manacor. “La Policia Local ja ha actuat en alguns casos. Ara s’està acabant de redactar els plegs. Les càmeres estaran en marxa abans d’acabar l’any”, diu Sebastià Llodrà, responsable municipal de Mobilitat.

L’objectiu de l’Ajuntament és fer-ho en tornar de la temporada estiuenca i que durant les primeres setmanes serveixin com a avís per als conductors que no cumpleixin i no es comenci el curs imposant ja sancions: “Com fa un any quan va entrar en funcionament la ZPR deixarem un plaça raonable perquè la gent s’habitui i serveixi per informar”.

Les càmeres intel·ligents, situades a les vuit entrades directes a la ZPR, llegiran totes les matrícules que entrin i el programa distingirà quines d’elles tenen permís permanent o puntual per accedir-hi. En el cas de sanció, cada una d’elles haurà d’anar acompanyada d’una fotografia del vehicle.

Fins a 500 euros de multa

La normativa preveu multes de diferent quantia depenent de la gravetat o reincidència. Així s’estableix un règim que les classifica entre lleus, greus i molt greus.

Entre les primeres hi ha la d’accedir a la zona sense autorització, superar el temps màxim d’estacionament permès en les àrees regulades (les 50 places magenta, més barates i amb rotació obligatòria cada 60 minuts) o realitzar operacions de càrrega i descàrrega en espais no habilitats; a més, és clar de no respectar la prioritat dels vianants o circular a més de 20 quilòmetres per hora. Totes elles tindran una sanció econòmica de 100 euros.

Serà causa d’una infracció greu, o bé la reincidència en tres ocasions en alguna de les lleus, o el fet de dificultar o impedir el treball de control i vigilància en l’ús de la ZPR. Per a elles hi haurà una multa de 200 euros. Mentre que s’imposarà una multa de 500 euros per vulneracions de més gravetat, com acumular-ne dues greus o falsejar documentació per obtenir una autorització.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad