Canvien les barreres de ses Verdures per evitar renous i modernitzar la plaça

Manacor inverteix 120.000 euros per canviar les 26 barreres antigues per altres també enrotllables però elèctriques i gairebé sense contaminació sonora

 

Entre els mesos d’octubre i novembre de 1992 l’antiga plaça de fruites i verdures de Manacor fou demolida per aconseguir una modernització que semblava imprescindible per continuar atraient compradors. Irònicament ni la reestructuració de fa 40 anys ni les reformes que s’han anat succeint al seu voltant no han resolt els problemes d’afluència o la difícil convivència amb els veïnats.

Ara i després de l’entrada en vigor dels anomenats aparcaments d’alta rotació (50 places on es pot estacionar durant una hora per 10 cèntims) per incentivar les compres a la coneguda comunment com a plaça de ses Verdures, l’Ajuntament ha posat gairebé 120.000 euros (119.911) sobre la taula per canviar un altre element de fricció: les 26 barreres que cada dematí desperten a primera hora veïns i dorments.

“Varem triar entre una vintena de models diferents i al final han hagut de ser aquestes”, explica la regidora responsable de la plaça, Cristina Capó, en referència a les noves barreres metàl·liques, també enrotllables i de color metàl·lic, però molt més lleugeres i, sobre tot i el més important, automàtiques i silencioses.

“Particularment m’haurien agradat uns altres models”, afegeix, com els que es van contemplar en un primer moment amb elements de vidre o amb persianes de fusta, tots rebutjats pels tècnics del consistori “per motius de seguretat i d’espai”, al·ludeix Capó, que a més matisa que les noves barreres han hagut de passar pel vistiplau patrimonial de la directora del Museu d’Història de Manacor, Magdalena Salas.

Així doncs, ara la responsabilitat del canvi de les 26 reixes recau sobre l’empresa Armaduras Porto Cristo, que ahir ja va començar amb el projecte que està previst que conclogui amb el mes, a raó d’una cada dia. “Aquest és el ritme previst ja que la plaça ha de quedar tancada quan s’acaba el dia. Potser es pot accelerar a dos per dia, ho anirem veient”.

Peixateria pendent

Així mateix i pel que fa a la peixateria municipal, tancada amb l’entrada del nou any per problemes econòmics amb l’antiga concessió, ara l’Ajuntament ja ha posat els preus de sortida a exposició pública, tot esperant que abans de juny el local municipal, colindant a la plaça Constitució, pugui ser ocupat de nou.

El cànon anual establert s’ha fixat en 4.659 euros a favor de l’Ajuntament, fet que significa un lloguer mensual mínim de 388,25 euros. Fins ara, el preu del lloguer era de 383 euros, un augment de tan sols 5 euros al mes.

El local de la peixateria municipal té una superfície útil de 64 metres quadrats, i es lliura amb l’equipació bàsica per poder obrir les portes, és a dir, ja té un taulell acabat en acer inoxidable, aigüeres i una cambra frigorífica instal·lada. L’empresa que explotarà la peixateria aportarà la resta del mobiliari i les eines que consideri necessari.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad