Una inspecció sorpresa deixa en mal lloc els hipermercats manacorins

Els grans supermercats són, òbviament, uns dels grans generados de residus. També a Manacor on en els darrers anys s’han anat incrementant en volum i en ‘producció’ de material que ha de ser obligatòriament reciclat. Després de varis avisos als responsables dels hipermercats manacorins, regidors i tècnics de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament va dur a terme aquest dimecres vespre una inspecció sorpresa per treure els colors a les empreses, la majoria de les quals no cumplia.

“Si els ciutadans estan compromesos amb el reciclatge, no pot ser que els hipermercats no ho estiguin. Han de donar exemple, i ens consta que molts d’ells ja ho han corregit”, deia dos dies després Sebastià Llodrà, regidor municipal de Medi Ambient, que recorda que dimecres no se’ls va recollir els fems com a càstig i avís de possibles sancions.

Després de la visita nocturna els tècnics anaven donant l’ordre a l’empresa de recollida perquè passés o no pels hipermercats, depenent si tot estava ben separat per fraccions o no. De fer van visitar les grans superfícies just per davant del camió de la brossa i indicaven si els residus es podien arreplegar o no.

Aquesta ha estat la determinació presa pel consistori després d’advertir en diverses ocasions les grans superfícies que no complien la llei balear de residus ni l’ordenança municipal. “En alguns d’aquests establiments es generen fins a sis contenidors que no se separen de manera adequada, fet que suposa el mateix volum de residus dels que genera el poble de Son Macià en un dia”, diu Llodrà.

Fa ja un temps que Medi Ambient va detectar una manca de reciclatge en alguns hipermercats i va intensificar les visites tècniques per ajudar i informar. De fet ara fa un mes hi hagué una reunió per recordar-los el funcionament de la recollida selectiva implantada en aquesta legislatura i es va donar un termini de tres setmanes perquè apliquessin les mesures correcte de separació de residus.

Expedients sancionadors

Els hipermercats estan obligats a utilitzar els seus propis contenidors i tenir una habitació pròpia, que en alguns casos està en perfecte estat, però en d’altres no. “Fins i tot vam detectar que alguns hipermercats usen els contenidors de la via pública i s’ha obert un expedient sancionador”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad