Bàmbol i culejar, les paraules del nou rap infantil de l’Escola de Mallorquí

El vídeo

 

L’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor presenta el segon dels sis vídeos de cançons de rap creades expressament pels infants que participaren en el taller de rap en català que es va fer la tardor passada.

En aquest ocasió, Marina Santandreu Rosselló i Llucia Rigo Gutiérrez, de 10 anys, creen i interpreten un rap amb les paraules bàmbol i culejar, que corresponen als mesos de març i abril del calendari que enguany l’Escola Municipal de Mallorquí ha dedicat a paraules en desús.

L’objectiu d’aquest projecte és doble. Per una part, conscienciar que qualsevol manifestació artística i creativa es pot fer en català, ja que sovint les influències musicals i artístiques arriben en una altra llengua als infants i adolescents a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials; i d’altra banda, recordar que les paraules no moren per si mateixes sinó que la seva vida depèn de l’ús que nosaltres en feim. I quina millor manera que dues nines de 10 anys rapejant amb paraules nostres, paraules de sempre.

Rap per a adults

Després de l’èxit dels tallers de rap en català per a infants, l’oferta de l’Escola Municipal de Mallorquí es completa amb els cursos adreçats a persones adultes. L’objectiu d’aquest projecte és treballar la creació literària, l’expressió oral i la comunicació en català per mitjà d’un gènere musical concret: el rap.

Els alumnes faran servir ritme i poesia per fomentar la reflexió i l’oralitat en la nostra llengua.De la mà del raper Rafel Sastre Swing i al llarg de 10 hores, els assistents al taller aprendran nocions bàsiques de la cultura hip hop, tècniques i recursos de composició lírica del rap, aprendran a escriure cançons de rap i a adequar la composició a l’instrumental.

El taller està adreçat a persones adultes majors de 16 anys i tendrà lloc els divendres del mes de maig de 18 h a 20.30 h a l’Escola Municipal de Mallorquí. L’activitat és gratuïta i la inscripció s’ha de fer a través d’www.enviumanacor.cat.

Amb aquest taller es pretén potenciar la vinculació del català amb l’expressió artística i musical i fomentar l’ús del català com a llengua de relació.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad