50 aparcaments del centre de Manacor només costaran 10 cèntims

L’Ajuntament posarà en marxa la setmana que ve les places d’alta rotació comercial, pintades de color magenta i a les quals només s’hi podrà aparcar durant 60 minuts

 

La Zona de Prioritat per a Residents de Manacor (ZPR) es va poc a poc adaptant-se al veïnats. Així, l’aparent duresa dels primers mesos va deixant pas a mesures més amables amb els conductors que no tenen ca seva a la zona magenta. Una de les mesures que es posaran en marxa la propera setmana seran les 50 places d’aparcaments d’alta rotació comercial (fins ara ORA), que des d’aquest dimarts de matí es van pintant de color lila a llarg dels carrers de l’Amargura, plaça del Rector Rubí, carrer del Rector Caldentey, la plaça de l’Arquitecte Bennàssar, el carrer Olesa, el carrer Príncep i la plaça Constitució (de ses Verdures).

Aquests estacionaments funcionaran amb una tarifa de 0,10 cèntims d’euro l’hora, que és el màxim que cada vehicle hi podrà estar durant l’horari comercial. Una quantitat molt baixa i un temps limitat que tenen per objectiu evitar que un mateix cotxe o furgoneta vagi ampliant el temps d’estada a un mateix lloc i n’impedeixi la rotació.

“La mesura ha estat explicada i consensuada amb els comerciants del centre de Manacor”, segons han dit el batle de Manacor, Miquel Oliver, i el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà. “L’objectiu és el d’afavorir el comerç local del centre de la ciutat”.

Els nous parquímetres que ja ha instal·lat l’empresa municipal de serveis SAM ja permetran identificar les matrícules i facilitaran el nou sistema. Fora de l’horari comercial només es permetrà l’estacionament en aquestes noves places als residents al centre de la ciutat. “La ZPR no ha eliminat ni una sola plaça d’aparcament”, defensen des de l’Ajuntament.

Nova App

Per altra banda els manacorins que ho desitgin ja poden descarregar-se des d’aquesta mateixa setmana la nova aplicació que ha dissenyat i impulsat l’ajuntament de Manacor per facilitar les sol·licituds d’autoritzacions puntuals d’accés als carrers que formen part de la Zona de Prioritat per a Residents. La nova app és gratuïta i està disponible a les plataformes de descàrrega d’Android i IOS.

Després d’un any des de la posada en marxa de la ZPR, Oliver en fa un balanç “espectacular” de la normativa “que ha contribuït a pacificar el centre de Manacor, com una mesura més per avançar cap a una ciutat més verda, amable i on les protagonistes siguin les persones i no els vehicles motoritzats privats”.

“Es tracta d’un canvi que ha suposat un repte per als manacorines i manacorins i agraïm la col·laboració de la majoria en el compliment de la normativa”, que estableix que només poden circular dins la ZPR els residents i els vehicles autoritzats (amb una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora). La prioritat de pas és així pels vianants i vehicles de mobilitat personal. “És responsabilitat de tots fer un Manacor més accessible per als vianants i les bicicletes, i on passejar pels carrers del centre sigui segur”, ha dit Llodrà.

Nou carrer lliure

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat ha recordat que “la ZPR no és un marc fix, sinó que es podrà anar adaptant en funció de les necessitats que detectem”, per això el carrer Nou es converteix també a partir d’ara en un carrer d’accés lliure, en tant que és la continuació natural del vial lliure del carrer de Muntaner fins a l’avinguda del Torrent. “Es tracta d’un canvi que, entre d’altres coses, cerca donar seguretat als alumnes del col·legi Sant Francesc de Manacor ubicat al carrer Major”, ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad