La primera planta del claustre tendrà prest una altra funció

Així com es vagi desenvolupant el Pla Director que tripliqui la superficie de la biblioteca de Manacor, dupliqui la de Porto Cristo i es crei la de s’Illot, s’aniran fent possible noves idees i projectes que fins ara semblaven molt llunyans. De fet dins la primera fase d’aquesta ampliació d’espais prevista per l’any que ve i que aprofitarà les sales que fins ara ocupen els tècnics i personal del departament d’Urbanisme, s’hi planteja una mesura simple però ben innovadora per desconeguda a Manacor.

I és que el trasllat dels funcionaris a l’edifici de Can Bauzà, al carrer Major 22, propiciarà que la biblioteca pugui guanyar presència sense entrar en conflicte ni amb treballadors ni amb veïnats preocupats per tràmits administratius o de permisos d’obra. Aquesta nova ‘pau’ permetrà que tot el perímetre de la galeria de la primera planta del claustre barroc, pugui ser reutilitzada com a gran terrassa de lectura a l’aire lliure. Un luxe que també pemetrà el desplegament, per exemple, d’exposicions escultòriques o artístiques.

Aquest espai d’oci pausat, de lectura o consulta tranquila al sol, s’habilitaria amb mobiliaria com sofàs o seients còmodes, i altres serveis com màquines de cafè o expenedores sense que entressin en conflicte amb la conservació d’uns del més grans patrimonis artístics que conserva la ciutat. Pensant sobretot en el mesos de més calor i llum.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad