Canvien el nom de la plaça Weyler pel de Maria Antònia Oliver

La imatge

 

Un moviment reivindicatiu sense acreditar ha aferrat damunt la placa ceràmica de la plaça dedicada al general Weyler, un paper amb el nom alternatiu de l’escriptora manacorina recentment finada, Maria Antònia Oliver. Una acció de protesta amb dues vessants: la primera la d’aportar presència i importància femenina a places i carrers del centre de Manacor; i una segona per eliminar el nom de Valerià Weyler dels espais públics de la ciutat, una figura política i militar molt controvertida.

Es dóna la circumstància que ambdós són fills distingits del municipi, la primera com a filla predilecte i el segon com a fill il·lustre. De fet el seu retrat és present a la sala de plens de l’Ajuntament, tot i ser nat a Palma l’any 1838. Weyler és una persona polèmica sobretot per haver estat ‘inventor’ dels camps de concentració durant la lluita espanyola contra els independentistes cubans, a finals del segle XIX.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad