La Nova Editorial Moll reedita ‘Llegendes manacorines’ de Rafel Ferrer Massanet

El dijous 21 d’abril a les 7 de l’horabaixa a la Biblioteca de Manacor, la Nova Editorial Moll presentarà la reedició del llibre Llegendes manacorines de Rafel Ferrer Massanet (1929-2006) amb motiu del 40 aniversari de la seva primera edició.

Efectivament, Llegendes manacorines data de 1982 i consta de deu narracions tretes de la memòria popular i el imaginari col·lectiu. Relats orals o escrits que han passat de generació en generació i que en Ferrer Massanet va transcriure amb l’objectiu de treure-les de l’oblid i donar-lis una nova vida. La primera edició formava part de la col·lecció Balèria-Llibres de Manacor, es va editar a la Impremta Apóstol y Civilizador de Petra, el pròleg va ser del periodista Guy Bueno i les il·lustracions d’en Joan Carles Gomis.

Aquesta segona edició, a càrrec de Nova Editorial Moll, esta prologada per en Josep Ramón Santiago i com a portada es reprodueix una foto del Manacor de la segona dècada del segle XX original del retratista català Àngel Toldrà Viazo.

En el acte de presentació intervendran Tomeu Canyelles, director de Nova Editorial Moll, Josep Ramón Santiago, prologuista del llibre, Magdalena Adrover de la Institució Mossèn Alcover i Antoni Ferrer Vallespir, fill d’en Rafel Ferrer Massanet.

A mes de la reedició de les Llegendes manacorines, en el llibre també s’inclou de Ferrer Massanet el Tríptic famós dels curanderos manacorins que va aparèixer l’any 1988.

D’en Ferrer Massanet podem dir que va morir als 77 anys el 13 d’agost de 2006, deixant una extensa producció amb més de mig centenar de llibres, entre narrativa en les seves diferents modalitats (novel·la, contes, relats curts, etc) i treballs d’investigació històrica i periodística. A més tota la seva vida va girar al voltant de la profunda estimació que tenia cap a Manacor, per la seva cultura i per la seva història. Fou, a més d’escriptor i historiador, conferenciant, pregoner, va presentar exposicions, va realitzar pròlegs de llibres, va crear col·leccions literàries, va fundar la primera galeria d’art privada de Manacor, fou lletrista de populars cançons dels seixanta i va reunir un dels millors arxius que existeixen damunt Manacor i més concretament de l’etapa de la guerra civil.

Va ser amb mossèn Baltasar Pinya coofundador de la revista Perlas y Cuevas que va dirigir fins a la seva jubilació.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad