Manacor planteja un Sant Jordi combinant literatura, teatre al carrer, art i música

La Setmana del Llibre de Manacor torna a la completa normalitat del 20 al 27 d’abril amb propostes culturals per a totes les edats, després de dos anys marcats per les restriccions sanitàries. L’Ajuntament de Manacor ha plantejat la Diada de Sant Jordi, que enguany cau en dissabte, com un gran dia ple no només de literatura, sinó de cultura en majúscules, amb teatre al carrer, art i música.

Una altra de les novetats més significatives de la Diada de Sant Jordi aquest 2022 serà la descentralització de les activitats, amb la tradicional Fira del Llibre al Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor, però també amb una Fira del Llibre a Porto Cristo, que se situarà davant l’Oficina Municipal, i la instal·lació artística ‘Infants: artistes i poetes’, que romandrà exposada fins el 30 d’abril. Porto Cristo i Son Macià comptaran també amb contacontes i tallers destinats als infants.

El delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé; acompanyat del director del Servei de Biblioteques de Manacor, Antoni Ferrer; i la tècnica de la Biblioteca de Manacor, Margalida Pascual, han presentat aquest dimecres el programa de la Setmana del Llibre.

A Manacor, la Diada de Sant Jordi, el Claustre acollirà la Fira del Llibre de les 9 h a les 20 h, amb la participació de llibreries i floristeries i també d’entitats sense afany de lucre i fons propi, a més d’altres productes relacionats amb la festa de Sant Jordi. A les 10 h s’inaugurarà la instal·lació artística ‘Infants: artistes i poetes’ han realitzat alumnes de 3r de Primària amb Sara Fernández d’Ennigulart al voltant de la poesia de Costa i Llobera. L’exposició es podrà visitar fins el 30 d’abril. Els voltants del Claustre oferiran al llarg del dia diferents activitats lúdiques i artístiques, com la Ludo d’en David, una proposta de joc en família d’espai lliure i no dirigit, i Water Falls, un espectacle de teatre físic de carrer.

Torna també i per segon any consecutiu la Marató de contes als carrers de Manacor, que a les 17 h i a les 18.30 h permetrà els més petits i també els adults gaudir de diferents propostes a diversos espais municipals d’arreu de la ciutat. Clourà la Diada de Sant Jordi el concert de la Banda Jove del Conservatori de Manacor a les 19.30 h a la plaça del Convent.

Completen el programa de la Setmana del Llibre diferents propostes i activitats de la Biblioteca de Manacor, el Teatre de Manacor, la Institució Pública Antoni M. Alcover, el Conservatori Municipal de Manacor i el Museu d’Història de Manacor.

«És la primera Setmana del Llibre d’aquest mandat que feim amb normalitat i per això en tenim moltes ganes. És una Setmana del Llibre molt transversal en què hi participen prop d’una desena d’entitats públiques i socials, a les que agraïm la seva feina i participació, i posam en valor el patrimoni del poble perquè amb la marató de contes donam a conèixer espais que d’altra manera tal vegada no es coneixerien, a més d’avançar cap a la descentralització», ha assegurat el delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé. Així mateix, ha animat la ciutadania a sortir al carrer i participar de tota l’oferta cultural que enguany proporciona la Setmana del Llibre de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad