Les empreses que prestin servei a l’Ajuntament ho hauran de fer en català

L’ajuntament de Manacor va aprovar aquest dilluns la modificació inicial del vigent reglament de Normalització Lingüística, on s’afegeix una disposició addicional perquè hi pugui haver clàusules lingüístiques a la contractació de serveis externs que fa l’Ajuntament, a fi de fomentar i fer efectiu l’ús públic de la llengua catalana.

“La voluntat és fer garantir els drets lingüístics dels ciutadans de Manacor i fer efectiva la normalització lingüística no només a allò que fa l’Ajuntament de manera directa, sinó també a les empreses que li presten servei”. “Volem fer créixer la normalització lingüística dins el nostre municipi”, ha explicat Sebastià Llodrà, delegat de Política Lingüística de l’Ajuntament.

Tres exemples

Per tal d’exemplificar de quina manera pot servir aquesta modificació del reglament, Llodrà va posar tres exemples: “Hi ha obres que senyalitzen a peu de carrer en castellà i on ara mateix no hi podem intervenir ni dir-lis res. També trobam que hi ha cafeteries a poliesportius, per exemple, on hauríem de poder demanar que el servei es fes en català, ja que és una explotació municipal. O també recordo que l’any passat l’empresa encarregada de fer les reserves pel pregó va enviar els mails de confirmació en castellà. Son qüestions que hauríem de poder corregir”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad